Πρόσφατα σε ομιλία του στην ΟΝΝΕΔ ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για την βία των 2 άκρων ,της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς και κάλεσε τους νεολαίους του κόμματος του να αντιταχθούν και στις δύο αυτές μορφές βίας. Θα θέλαμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς εννοεί αυτά που λέει αν δεν υπήρχαν στελέχη του κόμματος του που μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.  

Ads

 
Κυρίως δε μας διαβεβαιώνουν ότι πέρα από τις ιδεολογικές συγγένειες μεταξύ των διαφόρων συνιστωσών της Δεξιάς υπάρχει όχι μόνο ανοχή και συγκάλυψη της βίας, που κυρίως εκπορεύεται από την ΧΑ αλλά και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΒΙΑΙΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ σε περίπτωση που στις προσεχείς εκλογές ο Ελληνικός λαός δώσει την ψήφο του σε μια αριστερή κυβέρνηση. Ουσιαστικά η πράξη δείχνει αντί για την θεωρία των 2 άκρων τη θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων.
 
Στη βάση αυτής της θεωρίας οι επιστήμονες έφτιαξαν τα σιντριβάνια που αποτελούν κόσμημα ομορφιάς σε μια πόλη. Μόνο που στην περίπτωση μας η θεωρία αυτή αν συνεχίσει να εφαρμόζεται από την ΝΔ θα οδηγήσει σε συνταγματική εκτροπή.
 
Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις αποτέλεσε ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στη Β Αθήνας, πρώην εκπροσώπου του Ευάγγελου Μειμαράκη στο υπουργείο Άμυνας, δημοσιογράφου στο επάγγελμα Νίκου Χιδήρογλου, με τίτλο ¨ Πολεμώντας το καθεστώς¨. Ο κύριος Χιδήρογλου στο πόνημα του αυτό επιχειρεί να αποδώσει ¨λογοτεχνικά¨ το τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αν έρθει στην εξουσία μια κυβέρνηση Αριστεράς και πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Πως όμως βλέπει μια τέτοια κυβέρνηση ο Χιδήρογλου; Απολαύσετε τον. “Τους Έλληνες δεν τους κυβερνούσαν πια Έλληνες. Τους κυβερνούσαν εθνομηδενιστικά καθάρματα της αριστεράς ,τέως εφιάλτες, οι δήμιοι του διεθνισμού  του νέου τριτοκοσμικού προλεταριάτου και του κεφαλαίου. Άτομα που θησαύριζαν συνεργαζόμενα με κυκλώματα διακίνησης εποίκων (εννοεί μεταναστών αλλά γράφει εποίκων για να μην καταγγελθεί ως ρατσιστής ,φαντάζομαι) , με εμπόρους ναρκωτικών, προσπαθώντας να αλλοιώσουν πληθυσμιακά τη χώρα, να διαλύσουν τον εθνικό κορμό και να επιβάλλουν την ελευθεριότητα…..
 
Το κράτος των Σκοπίων είχε αναγνωριστεί από την εθνομηδενιστική κυβέρνηση ως ¨ Μακεδονία¨ , ενώ η Τουρκία είχε για τα καλά πατήσει πόδι στο Αιγαίο…. Η 25 η Μαρτίου αποκαλείτο στα βιβλία ¨ εθνικιστική επανάσταση που διατάραξε την ειρηνική συμβίωση των λαών της Βαλκανικής Χερσονήσου στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ¨ ….τη νύχτα της επικράτησης της Αριστεράς 2000 Ελληνίδες βιάστηκαν.Το θέμα κουκουλώθηκε, μόνο στις γειτονιές ακούστηκαν τα κλάματα και οι κατάρες. Όσοι γιατροί στα νοσοκομεία μίλησαν, απειλήθηκαν ,διώχτηκαν και το βούλωσαν¨.
 
Η κυβέρνηση όμως αυτή– όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας ¨είχε και συμμάχους από τα δεξιά… με κάποτε συνωμοσιολογική ρητορική, που είχαν καταστεί οι ίδιοι μια άθλια συνωμοσία. Αυτούς θα τους τιμωρούσε αργότερα ο λαός….¨. Προφανώς εδώ ο συγγραφέας εννοεί το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο οποίο πρότινος ανήκε. Το πως θα απαλλάσσονταν ο τόπος από μια τέτοια διακυβέρνηση; Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ εφευρίσκει έναν Έλληνα εφοπλιστή ¨ Σερ¨ του Σίτυ του Λονδίνου που μαζί με κάποιους άλλους Έλληνες εφοπλιστές θα διαθέσουν ένα μέρος της περιουσίας τους, αντί όπως υπογραμμίζει να αγοράσουν κάποια επιπλέον καράβια και θα συστήσουν μια Φιλική Εταιρεία που θα ξεκινήσει τις τρομοκρατικές ενέργειες κατά του καθεστώτος.
 
Αποκαλυπτικά είναι τα παρακάτω που λέει ο “Σερ” σε έναν από τους μισθοφόρους του:¨”θέλω αυτούς τους αριστερούς αλήτες, που μισούν την πατρίδα τους, που δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό , να εξαφανιστούν από προσώπου γης… Πρέπει να τους σταματήσουμε, αλλιώς η Ελλάδα θα γίνει σαν την Κούβα. Μια κομουνιστική κυβέρνηση, με τους Έλληνες που θα μείνουν πίσω να στενάζουν και να καταπιέζονται και τις ευρωπαϊκές πόλεις να πλημμυρίζουν αργά η γρήγορα από Έλληνες πολιτικούς πρόσφυγες. Το Λονδίνο, το Παρίσι, η Ρώμη θα θυμίζουν σε λίγα χρόνια αν δεν επέμβουμε τη Φλόριντα και τους Κουβανούς της.
 
Πάμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο, να σπείρουμε τον τρόμο στους κόλπους των αριστεριστών. Θα κάτσουν ήσυχοι για τα επόμενα 500 χρόνια. Κι άσε τους να μαζεύονται , όπως παλιότερα στα καταγώγια και να κλαίνε τη μοίρα τους…Απαιτείται σκληρή απάντηση πολύ σκληρή. Ας ισοπεδωθούν οι συνοικίες του κέντρου, ούτως η άλλως καιρός είναι για ριζική ανάπλαση του κέντρου ¨. Και το ¨ ένδοξο ¨ φινάλε έρχεται με έναν αιματηρό κύκλο τρομοκρατικής βίας κατά του καθεστώτος, που βαφτίζεται αντίσταση, με την δολοφονία του Πρωθυπουργού από το εξαγριωμένο πλήθος, συλλήψεις , διώξεις απολύσεις στο Δημόσιο και την ¨αποχώρηση 300000 εποίκων από την Αθήνα που πέρασε ξανά στα χέρια των Ελλήνων¨.
 
Το βιβλίο του κυρίου Χιδήρογλου σε άλλες εποχές θα μπορούσε ίσως να χαρακτηριστεί από ¨γραφικό ¨ έως ¨δείγμα ιδεοληπτικής παράκρουσης¨. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο συγγραφέας έχει αρχίσει τις παρουσιάσεις του ανά την Ελλάδα με παρουσιαστές άτομα σαν τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά Φαήλο Κρανιδιώτη και τον πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και τελευταία υποψήφιο του ΛΑΟΣ Δημήτρη Ζαφειρόπουλο. Ο Φαήλος Κρανιδιώτης προΐστατο στην παρουσίαση στο Βιβλιοπωλείο του Πειραιά ¨ Αιγηίς¨ στις 28 του Γενάρη και ο Ζαφειρόπουλος στις 19 του Φλεβάρη έκανε την παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο ¨ Λόγχη ¨ στην Αθήνα.
 
Μάλιστα ο Ζαφειρόπουλος σε άρθρο στο site του ( Elkosmos) καλεί όσους είναι ¨ ακτιβιστές´ εθνικιστές, που θεωρούν ότι οι διαφορές τους με τον αριστερό της γειτονιάς θα λυθούν αλά Ισπανία του ‘ 36 , δηλαδή με την διαλεκτική μιας εννιάρας σφαίρας¨ να διαβάσουν το βιβλίο και χαρακτηριστικά αναφέρει ¨ ποιο
 είναι  το καθεστώς που θέλει να πολεμήσει ο συγγραφέας; Η μετάλλαξη του σήμερα σε κάτι πιο αριστερό. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι οι αντιδρώντες δεν ψηφίζουν, αλλά παίρνουν τα όπλα¨ ( 1/12/2012 με την διαλεκτική μιας σφαίρας). Ο ίδιος χαρακτηρίζει μέσα από το site του τον Φαήλο Κρανιδιώτη ¨ φίλο ,που το έχει αποδείξει ¨ .
 
Ο Φαήλος  Κρανιδιώτης πάντως είναι φίλος και πρωτοστατεί στις παρουσιάσεις των βιβλίων και του Χρήστου Γούδη, καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με τον τίτλο ¨ η Δημοκρατία της Βαιμάρης και η Θούλη¨, όπου Θούλη¨ είναι η μυστικιστική εταιρεία των αρχών του 20ού αιώνα στην Γερμανία, που μέλος της ήταν ο Χίτλερ και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί και η οποία έστρωσε το ιδεολογικό υπόβαθρο του ναζισμού. Ο κύριος Γούδης που περιήλθε όλους σχεδόν τους χώρους της Δεξιάς, μέχρι πρόσφατα ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ ,τώρα τελευταία ακούγεται ότι φλερτάρει με την ΧΑ, που συχνά φιλοξενεί ιστορικού ενδιαφέροντος άρθρα του στην ιστοσελίδα της.
 
Πάντως σε πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του στα γραφεία του εθνικιστικού συλλόγου Θερμοπύλες, που μέλη του είναι και άτομα από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αναρωτήθηκε ¨γιατί δεν αφήνουν την ΧΑ να αναλύσει τις απόψεις της στα τηλεοπτικά κανάλια για να κρίνει ο κόσμος¨ με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου του εξέφρασε την άποψη ότι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα ¨θα οδηγηθούμε είτε σε νέο Μεταξά είτε σε νέο Στάλιν¨ . Νωρίτερα είχε φροντίσει να διευκρινίσει ότι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δεν του αρέσει, στο δε blog του αναφερόμενος στην πιθανότητα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς έχει γράψει ότι ¨ οι αμνήμονες πίθηκοι της Αριστεράς αν έρθουν στην εξουσία θα φέρουν τα μεροκάματα στα επίπεδα της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας επί σταλινισμού¨.
 
Μια άλλη νεοδημοκράτισσα με λογικές Ψυχρού Πολέμου κατά της Αριστεράς είναι η Χριστίνα Σιδέρη, τομεάρχης της ΝΔ που στο blog της γράφει  ´Θέλεις να εξαλειφθεί η τρομοκρατία και οι μανούλες βορείων προαστίων; Φτιάξει ένα light Γκουαντάναμο και θα δεις για πότε τα άναρχοκουμούνια γυρίζουν  από τα καλάσνικοφ στο τσάμικο¨.
 
Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ολομέλεια της Βουλής με την άρση ασυλίας του Κασιδιάρη είναι εξάλλου ενδεικτικά. 3 βουλευτές της ΝΔ , μεταξύ των ορίων και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του ΧΑυγίτη βουλευτή. Ούτε γάτος ούτε ζημιά από την πλευρά του κυρίου Σαμαρά.
 
Μετά από όλα αυτά είναι λογικό κανείς να αναρωτιέται για το που οδηγεί η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων την ΝΔ ή διαφορετικά για το αν στο ένα άκρο έτσι όπως το περιγράφει ο επικεφαλής του κόμματος έχει προσχωρήσει ένα σημαντικό μέρος των στελεχών του και τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει αυτό για την κοινοβουλευτική σταθερότητα της χώρας;