Ολοκληρώθηκε η ομιλία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά επί της οδού Τζανακάκη μπροστά από τα γραφεία της οργάνωσης ενώ την ίδια ώρα φορείς και συλλογικότητες στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από νωρίς ήταν επί ποδός προκειμένου να μην προκληθούν επεισόδια. Κλούβα της Αστυνομίας είχε κλείσει την οδό Τζανακάκη, χωρίζοντας τους διαδηλωτές από το σημείο ομιλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παππά, Μπαρμπαρούση, Κασιδιάρη και Μίχο. Ο Κασιδιάρης μεταξύ άλλων ανέφερε πως οι Χρυσαυγίτες οπλοφορούν πλέον με άδεια, ενώ αν γίνει κάποιο επεισόδιο μπορούν ως βουλευτές να είναι “ανετοι” στις κινήσεις τους καθως δεν περνούν αυτόφωρο.

image

Ακολουθεί βίντεο με απόσμασμα από την ομιλία του Ηλία Κασιδιάρη

Ads

 

image

image

Νωρίτερα στις 16:00 φορείς και συλλογικότητες των Χανίων ξεκίνησαν αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, σε απόσταση λίγων μέτρων από την συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. 

image

image
(φωτο Kritifm)

Η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων σε ολόκληρη την οδό Τζανακάκη, απο το ύψος του Δημοτικού Κήπου , μέχρι το τέλος της στην Δημοτική Αγορά, ενώ είχαν κλειστεί και όλοι οι κάθετοι δρόμοι κατα μήκος της οδού Τζανακάκη. Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα η κυκλοφορία σε όλες τις οδού είχε αποκατασταθεί πλήρως.

Στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπου πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση από φορείς και συλλογικότητες των Χανίων, είχε στηθεί μικροφωνική ενώ καθόλη τη διάρκεια ακούγονταν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής.

image
(φωτο από kriti fm)

Αντίστοιχη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. 

Διαβάστε επίσης: 

Πηγή: Flashnews.gr

 Διαβάστε επίσης: Να «αποβιβαστεί» στην Κρήτη επιχειρεί η Χρυσή Αυγή