Σας αρέσει η σοκολάτα; Τώρα σίγουρα μπορείτε να την τρώτε με λιγότερες ενοχές, γιατί μας κάνει πιο έξυπνους.

Ads

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για να ανακαλυφθούν τα οφέλη της σοκολάτας, στην οποία συμμετείχαν 968 άτομα, ηλικίας μεταξύ 23 και 98 ετών, αποδείχτηκε ότι όσοι έτρωγαν σοκολάτα, είχαν καλύτερη οπτική μνήμη, είχαν την ικανότητα να απομνημονεύσουν περισσότερα πράγματα, μπορούσαν να σκεφτούν με αφαιρετικό τρόπο και να συγκεντρωθούν καλύτερα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως το μόνο τρόφιμο που συνδέεται με την εγκεφαλική λειτουργία είναι η σοκολάτα και συνεπώς η κατανάλωση της επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου και αποτρέπει την εμφάνιση ασθενειών, όπως η άνοια.

Μάλιστα, οι ερευνητές συμπέραναν ότι η σύνδεση μεταξύ σοκολάτας και εξυπνάδας παρέμεινε ίδια ακόμη και μετά την προσαρμογή μεταβλητών, όπως η ηλικία, οι καρδιαγγειακοί κίνδυνοι και οι διατροφικές συνήθειες.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ουσίες που βοηθούν στην πνευματική δραστηριότητα είναι οι “φλαβανόλες του κακάο” και βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην μαύρη σοκολάτα, την οποία συνιστούν και οι επιστήμονες.