Λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κατάθλιψη, έχουν όσοι ασχολούνται με τη κηπουρική σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το βρετανικό περιοδικό  Gardeners’ World. Επιμέλεια: Ευαγγελία Ασημακοπούλου 

 
Στην έρευνα συμμετείχαν 1.500 άτομα, με το 80% που ασχολείται με τη κηπουρική να δηλώνει ικανοποιημένο με τη ζωή του, και το 67% που δεν ασχολείται με την κηπουρική να δηλώνει το ίδιο. Ακόμα από την έρευνα προέκυψε ότι το 90% των κηπουρών να πιστεύουν ότι η ενασχόληση με αυτό, βελτιώνει τη διάθεση.
 
Ικανοποιημένο με τη ζωή του είναι το 78%, που κάνει περίπατο και το 75% όσων ασχολούνται με το ψάρεμα. Αντίθετα, από τα άτομα της έρευνας που δεν είχαν χόμπι μόνο το 55% δήλωσε ικανοποιημένο με τη ζωή του.
 

Η καθηγήτρια περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ Τζουλς Πρέτι, σχολιάζοντας την έρευνα δήλωσε στη Daily Mail ότι «πολλές έρευνες πανεπιστημίων έχουν δείξει ότι οι πράσινοι χώροι είναι ευεργετικοί για την υγεία. Επίσης γνωρίζουμε ότι οι βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις στην υγεία λειτουργούν προστατευτικά και μακροπρόθεσμα. Έτσι συμπεραίνουμε ότι θα προέκυπταν πολλά οφέλη για τους ανθρώπους και την κοινωνία αν αυξανόταν το ποσοστό των ατόμων που ‘γιατρεύονται’ με πράσινη άσκηση».

Ads