Εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα ο οδηγός ταξί που μετέφερε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αμφιάλη έναν 69χρονο Έλληνα, κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS.

Ads

 
Τον οδηγό του ταξί αναζητούσαν οι αρχές ύστερα από σχετική εντολή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Σύμφωνα με το Έθνος ο οδηγός του ταξί τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν εκτός Αθηνών και είχε κλείσει το κινητό του τηλέφωνο και αναμένεται να οδηγηθεί σε νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει προσβληθεί και εκείνος από τον ιό.
 
Εν τω μεταξύ, ο 69χρονος νοσηλεύεται στην εντατική, ενώ σε καραντίνα παραμένουν η γυναίκα του και οι συνεπιβάτες που κάθονταν σε κοντινές θέσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης που τον έφερε στην Αθήνα.
 
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες ημέρες πως ο 69χρονος ασθενής είχε πυρετό όταν έφτασε από τη Τζέντα στις 17 Απριλίου και οι μοριακοί έλεγχοι έδειξαν ότι πάσχει από MERS, το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής. Ο ιός, συγγενής του ιού που προκαλεί SARS, μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο πνευμονία.
 
Σε όλον τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 243 κρούσματα, τα 93 θανατηφόρα. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα,, Κατάρ, Ιορδανία, Ομάν, Κουβέιτ, Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Τυνησία και Μαλαισία. Το περιστατικό στην Ελλάδα ήταν το δέκατο στην Ευρώπη.