Πολλοί είναι αυτοί που το έχουν βάλει σκοπό να φορέσουν γραβάτα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με εκείνον όμως να θέτει όρους για να την βάλει.

Ads

Την αρχή έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο του δώρισε μία ιταλική γραβάτα μετά την συνάντηση τους και μπροστά στις κάμερες, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει ότι θα την φορέσει όταν κουρευτεί το ελληνικό χρέος.

image

Λίγο αργότερα, τον Μάιο κι ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας κι Ευρώπης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ έκανε τον Τσίπρα… «μέχρι και γραβάτα να φορέσει», διασκεδάζοντας την επιμονή του Έλληνα πρωθυπουργού να μην φορά γραβάτα και «φορώντας» του την δική του.

Ads

image

Μία τρίτη απόπειρα έγινε τον Σεπτέμβριο, όταν οι υπεύθυνοι του περιπτέρου της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας στη ΔΕΘ κατάφεραν να τελικά του φορέσουν γραβάτα. Δεν επρόκειτο βέβαια για αληθινή γραβάτα, αλλά για ψηφιακή, την οποία προσάρμοσαν στον πρωθυπουργό μέσω ενός προσομοιωτή κάνοντας του πλάκα…

Μετά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δώρισε μια γραβάτα στον Αλέξη Τσίπρα κατά την υποδοχή του Έλληνα πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα. Για αυτή την γραβάτα, έθεσε νέους όρους όμως.  Όπως είπε θα την φορέσει όταν θα πάνε μαζί στην Κύπρο μετά την επίλυση του Κυπριακού.

image