Οι στυλιστικές επιλογές του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ίσως να έχουν απασχολήσει τη διεθνή γνώμη, περισσότερο και από τις προτάσεις του για την αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Το ντύσιμο Βαρουφάκη απασχολεί τόσο, που μέχρι και έρευνες γίνονται από τα διεθνή ΜΜΕ για αυτό.

Ads

Η χάρη του Γιάννη Βαρουφάκη φτάνει μέχρι και στο CNN, το οποίο επιχειρώντας να λύσει τη διαμάχη που έχει προκύψει για το στυλ του Έλληνα υπουργού βγαίνει στους δρόμους του Λονδίνου και κάνει… γκάλοπ.

«Είναι ένας άνδρας με αποστολή. Να μειώσει το χρέος της Ελλάδας, να επαναδιαπραγματευτεί, αλλά δεν είναι αυτό το πλάνο του, που ξεσήκωσε συζητήσεις. Είναι το ανεπίσημο στιλ του», μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο.

Η δημοσιογράφος Ισα Σοάρες βγαίνει στους δρόμους με μία φωτογραφία του αυστηρού Τζορτζ Οσμπορν και άλλη μία του «μηχανόβιου» Γιάννη Βαρουφάκη. Το γκάλοπ δεν βγάζει τον νικητή του στυλ.

Ads

Κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία δηλώνει τη σαφή προτίμηση του στο κοστούμι, σε αντίθεση με  δύο νεαρούς, που αν και όχι Έλληνες ψηφοφόροι… ψηφίζουν Βαρουφάκη. «Μοιάζει πιο χαλαρός, πιο αξιόπιστος, πιο προσιτός. Μοιάζει με φυσιολογικό άνθρωπο», λένε.



Ένα βήμα παρακάτω πάει ολλανδική εφημερίδα, που κοστολογεί τον «ποπ σταρ» -όπως τον αποκαλεί- Έλληνα υπουργό.

Η εφημερίδα εστιάζει στο ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη στη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Οσμπορν, στη Downing St.

Οι τιμές των ρούχων Βαρουφάκη σύμφωνα με την εφημερίδα είναι οι εξης:

Πουκάμισο – 125 ευρώ
Γάντια – 69 ευρώ
Δερμάτινο παλτό – 229 ευρώ
Παντελόνι – 49,95 ευρώ
Μποτάκι – 159 ευρώ
Κάλτσες – 14 ευρώ
Χρυσό δαχτυλίδι – 10 ευρώ

Σύνολο: 656 ευρώ

Σε κάθε περίπτωση πάντως το Βερολίνο διαμηνύει ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης μπορεί να φορέσει ότι θέλει, αρκεί να καταθέσει τις προτάσεις του για το χρέος στη Γερμανία.

«Η γερμανική κυβέρνηση δεν έκρινε ποτέ τους συνομιλητές της από το αν φορούν γραβάτα, δερμάτινο σακάκι ή κλασικό σακάκι. Δεν έχει καμία διαφορά για μας. Αυτό που περιμένουμε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι να μας παρουσιάσει την οικονονομική και δημοσιονομική της στρατηγική» απάντησε επίσημα o Στ. Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το «νέο στυλ» που λανσάρει ο Γιάννης Βαρουφάκης.