Ο Ντέιβιντ Γκλασίν, πρώην εκατομμυριούχος, τα άφησε όλα πίσω του πριν από 20 χρόνια και πλέον ζει σαν…ναυαγός σε ένα ερημονήσι στα ανοιχτά του Κέιπ Γιορκ στην Αυστραλία.

Ads

Ο Γκλασίν ήταν εκατομμυριούχος κατά τη δεκαετία του 1980 στο Σίδνεϊ, ως πρόεδρος μιας εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της εξόρυξης χρυσού στην Παπούα Νέα Γουϊνέα. Σε εκείνη τη φάση, η περιουσία του ανερχόταν στα 28,4 εκατ. δολάρια, τα οποία επένδυσε σε πολυτελή ακίνητα στην περιοχή του λιμανιού του Σίδνεϊ. Ωστόσο, στην κατάρρευση της «Black Tuesday» (γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο ως «Black Monday») στις 19 Οκτωβρίου 1987, ο Dow Jones έπεσε κατά 508 μονάδες- και οι μετοχές του Γκλασίν καταποντίστηκαν. Εκείνη τη μέρα και μόνο, έχασε 7,25 εκατ. δολάρια, και τα επόμενα χρόνια τα πράγματα δεν ήταν καλά, καθώς οδηγήθηκε στη χρεοκοπία και η οικογένειά του διαλύθηκε (πήρε διαζύγιο το 1991).

Το 1993 έμαθε για μια δυνατότητα ενοικίασης ενός ακατοίκητου νησιού σε ένα εθνικό πάρκο στο Κέιπ Γιορκ, στην πιο απόμακρη χερσόνησο της Αυστραλίας: Το Restoration Island. Η περιοχή αυτή έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη παρθένα έκταση της βόρειας Αυστραλίας. Άρπαξε την ευκαιρία τέσσερα χρόνια μετά, το 1997.

Από τότε ζει εκεί, και κάνει μόνο ένα ταξίδι το χρόνο για προμήθειες. Mένει σε ένα παλιό φυλάκιο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Παρόλα αυτά, έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, κινητό, και ενίοτε ασχολείται και με το χρηματιστήριο. Επίσης, διαβάζει πολύ, και έχει άποψη για τα πάντα, από τη Βόρεια Κορέα μέχρι τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Για τον ίδιο πάντως, η ζωή του στο νησί είναι παράδεισος, και δεν σκοπεύει να επιστρέψει. Προτιμά να πεθάνει εκεί. 

Ads