Η άνοιξη μπήκε και επίσημα και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει.

Ads

Καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές και ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης. Υπάρχουν μερικές φανταστικές παραλίες στην Ευρώπη και χωριά η πόλεις που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Η μεσόγειος είναι γεμάτη κρυμμένους θησαυρούς και προφέρει πολλές επιλογές, ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Από τα ειδυλλιακά τοπία και τις ρομαντικές ξυλόγλυπτες εκκλησίες, μέχρι τα καλύτερα μέρη για σερφ και τα αστικά καταφύγια, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της Ευρώπης για διακοπές δίπλα στη θάλασσα, σύμφωνα με το Culturetrip.

Για διασκέδαση

Hvar, Κροατία

image

Ads

Βρίσκεται νότια της ηπειρωτικής Κροατίας στην Αδριατική θάλασσα, και έχει συμπεριληφθεί στα μνημεία παγκόσμια κληρονομιάς της U.N.E.S.C.O. Από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, η πόλη του Hvar είναι ο απόλυτος προορισμός για πάρτι, με παραλιακά μπαρ και μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης που ικανοποιούν τους λάτρεις της διασκέδασης που προέρχονται από όλη την Ευρώπη.

Ίμπιζα, Ισπανία

image

Εδώ μιλάμε για τη Μέκκα της διασκέδασης και του πάρτι. Το μικρό νησί προσελκύει κάθε καλοκαίρι εκατομμύρια τουρίστες, από τη δεκαετία του ’80 και μετά, ενώ φιλοξενεί τους μεγαλύτερους d.j. του κόσμου κάθε χρόνο. Παρά τη δημοτικότητά του, μεγάλο μέρος του νησιού κατάφερε να διατηρήσει τη φυσική του ομορφιά, αφού η νυχτερινή ζωή βρίσκεται γύρω από το Sant Antoni de Portmany. Στο νότιο μέρος του νησιού, θα βρείτε παραλίες με λευκή άμμο και κρυστάλλινα νερά, καθώς και μοντέρνα παραλιακά μπαρ και εστιατόρια.

Για όσους ψάχνουν μια όαση στο κέντρο της πόλης

Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία

image

Θεωρείται από πολλούς ως η πρωτεύουσα του φαγητού της Ισπανίας (αν όχι της Ευρώπης) κι όχι άδικα. Το Σαν Σεμπαστιάν φημίζεται για την πολλά εστιατόρια, την τοπική κουζίνα και τα πεντανόστιμα pintxos. Ωστόσο, η πόλη διαθέτει επίσης μια πανέμορφη παραλία που απλώνεται σε ακτίνα 1,5 χιλιομέτρου.

Βαρκελώνη, Ισπανία

image

Η καταλανική πρωτεύουσα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στην Ευρώπη και κάθε χρόνο υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες. Η Βαρκελώνη διαθέτει μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές της Ευρώπης – από τη Ρωμαϊκή και τη Γοτθική μέχρι το Art Nouveau – παγκοσμίου φήμης μουσικές σκηνές, μια πλούσια ιστορία και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Το καλύτερο είναι όμως ότι καταφέρνει να συνδυάζει όλα τα παραπάνω με μια παραλία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης.

Για σερφ

Sagres, Πορτογαλία

image

Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Πορτογαλίας και είναι ένα πολυσύχναστο αλιευτικό λιμάνι. Εκεί λόγω της γεωγραφικής του θέσης, μπορεί να νιώσει κανείς ότι βρίσκεται στην άκρη του κόσμου. Ωστόσο, το μέρος προσελκύει λάτρεις του σερφ από όλο τον κόσμο, καθώς μπορεί εύκολα κανείς να πιάσει τα «καλά» κύματα.

Hossegor, Γαλλία

image

Το Hossegor θεωρείται ένα από τα καλύτερα σημεία για σερφ στον κόσμο, χάρη στα μεγάλα κύματα στις παραλίες La Nord ή Gravière. Κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πραγματοποιείται εκεί ο διαγωνισμός σερφ της Quicksilver Pro France και προσελκύει μερικούς από τους καλύτερους σέρφερ της Ευρώπης. Υπάρχουν επίσης πολλά μέρη νυχτερινής διασκέδασης στην περιοχή, για όσους δεν κάνουν σερφ.

Για ειδυλλιακά σκηνικά

Benagil, Πορτογαλία

image

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ευρώπη. Οι περίεργοι σχηματισμοί των βράχων, οι κρυμμένες εσοχές και τα γαλάζια νερά είναι κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της όμορφης παραλίας της Πορτογαλίας που συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Μύρτος, Κρήτη

image

Το χωριό Μύρτος βρίσκεται 13 χλμ. δυτικά της Ιεράπετρας. Η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό απλώνεται σε μεγάλη έκταση και είναι από τις ωραιότερες της νότιας Κρήτης και προτιμάται κυρίως για οικογενειακές διακοπές. Βρίσκεται στους πρόποδες των κοντινών βουνών, η παραλία περιβάλλεται από καταπράσινες πλαγιές που την προστατεύουν από τον άνεμο και προσφέρουν ένα εκπληκτικό σκηνικό. Στο χωριό μπορείτε να βρείτε μικρά καφέ και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι.