Και ποιος δε θα ζήλευε τα πανέμορφα τοπία με τις ανθισμένες κερασιές που εντυπωσιάζουν κάθε χρόνο τόσο τους ντόπιους, όσο και τους ταξιδιώτες; Πρόκειται για ένα από τα μαγευτικά θαύματα της φύσης και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από να παρατάει κανείς ανάμεσα στα πεσμένα άνθη τους που στολίζουν δρόμους, πάρκα και πλατείες.

Ads

Τα άνθη, που είναι γνωστά ως Sakura, ανθίζουν συνήθως στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Σε λίγα μέρη στον κόσμο η άνοιξη έρχεται πριν την ώρα της και η Ιαπωνία είναι ένα από αυτά. Στην πόλη Kawazu, οι κερασιές ανθίζουν πρόωρα και στολίζουν το καταπράσινο τοπίο της.

Το καλωσόρισμα των ανθισμένων κερασιών γιορτάζεται κάθε χρόνο με ένα φεστιβάλ, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.  Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας ανακοινώνει κάθε χρόνο, πότε θα ανθίσουν οι κερασιές σε κάθε πόλη.

Σας παρουσιάζουμε μερικές φωτογραφίες από τις πιο όμορφες ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας.

Ads

Σημειώνεται, ότι οι ανθισμένες κερασιές έχουν υψηλή πολιτισμική σημασία στην Ιαπωνία. Η παροδική φύση της ομορφιάς τους ταυτίζεται με το πεπερασμένο της ζωής.

Συχνό μοτίβο της ιαπωνικής τέχνης, έχουν γίνει ταυτόσημες με την εικόνα της ίδιας της Ιαπωνίας. Παράλληλα, το άνθος της κερασιάς είναι συνδεδεμένο με την αρχαία ιαπωνική παράδοση hanami ή, πικνίκ κάτω από μια κερασιά.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image