Μπορεί στα ταξιδιωτικά αφιερώματα των διεθνών ΜΜΕ, η Σαντορίνη να φιγουράρει κάθε χρόνο μεταξύ των κορυφαίων προορισμών, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Ads

Όπως συμβαίνει με το CNN, το οποίο συμπεριέλαβε το νησί στα 12 μέρη που ίσως οι ταξιδιώτες θα ήθελαν να αποφύγουν το 2018. Η λίστα περιλαμβάνει ως επί το πλείστον ιδιαιτέρως δημοφιλείς προορισμούς, που δέχονται ετησίως μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Αυτός είναι όμως και ο λόγος για τον οποίον το αμερικανικό δίκτυο σημειώνει ότι οι ταξιδιώτες που έχουν επίγνωση, μπορεί να θέλουν να τα αποφύγουν.

Πιο συγκεκριμένα για τη Σαντορίνη, σημειώνει αρχικά ότι ελάχιστα μέρη στον κόσμο έχουν τόσο εντυπωσιακή θέα στο ηλιοβασίλεμα, αλλά επισημαίνει ότι μπορεί το νησί να έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού. Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το νησί υποδέχθηκε σχεδόν 2 εκατ. επισκέπτες το 2017, από τους οποίους 850.000 από κρουαζιερόπλοια. «Παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί περιορισμός 8.000 επισκεπτών την ημέρα από τον δήμαρχο του νησιού, εξαιτίας του αυξανόμενου πληθυσμού χάρη στην τουριστική άνθηση, η Σαντορίνη διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να χάσει τη γοητεία της», αναφέρει το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου.

Διαβάστε επίσης: «Οι Κυκλάδες» του Τζον Φρίλι

Ads

Το CNN ωστόσο, αντιπροτείνει στους τουρίστες πάλι Αιγαίο και συγκεκριμένα, τη Νάξο, αλλά και την Πάτμο, εκθειάζοντας τις παραλίες και των δύο νησιών.

Οι άλλοι προορισμοί που ίσως θα ήθελε να αποφύγει κανείς το 2018, σύμφωνα με το CNN είναι οι εξής:

Νήσος Σκάι, Σκωτία
Βαρκελώνη, Ισπανία
Ντουμπρόβνικ, Κροατία
Βενετία, Ιταλία
Μπουτάν
Ταζ Μαχάλ, Ινδία
Εβερεστ, Νεπάλ
Μάτσου Πίτσου, Περού
Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός
Τσίνκουε Τέρε, Ιταλία
Ανταρκτική