Καταγάλανα νερά, χρυσαφένια αμμουδιά και εξωτική ομορφιά, θα βρει κανείς σε ένα από τα πιο εξωτικά μέρη της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα.

Ads

Η Ελαφόνησος, μόλις 300 μ. από την Πούντα στην ακτή της Πελοποννήσου, έχει μια ιστορία περίπου 5.000 χρόνων, μιας και κατοικήθηκε από την 3η-2η χιλιετία π.X., όπως μαρτυρούν προϊστορικά ευρήματα.

Kατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο υπήρξε θέατρο μαχών μεταξύ Αθηναίων και Σπαρτιατών, καθώς οι πρώτοι είχαν οχυρώσει τον ισθμό που ένωνε τότε το νησί με την Πούντα. Από το 1839 έως το 1850 ανήκε στους Άγγλους, οι οποίοι το θεωρούσαν τμήμα των Eπτανήσων. Συνδέεται με τοπικά δρομολόγια φεριμπότ με την Πούντα ή τη Nεάπολη Λακωνίας. Έχει έκταση 20 τ.χλμ. και 750 κατοίκους.

Το απόλυτο εξωτικό τοπίο απέχει 4 ώρες από την Αθήνα και πας σχεδόν… οδικώς, αφού το καραβάκι κάνει μια πολύ μικρή απόσταση για να σας φέρει στην Ελαφόνησο.

Ads

Αξίζει να δείτε

  • Τη διάσημη εξωτική αμμουδιά του Σίμου, μια από τις καλύτερες της Ελλάδας! Θα κολυμπήσετε ακόμη στο Κοντογώνι, στην παραλία της Παναγίας, στα κοντινά νησάκια καθώς και στις παραλίες Πούντα και Βιγκλάφια.
  • Τα αρχαία ιερά της Aθηνάς, του Ποσειδώνα και του Aπόλλωνα.
  • Την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, χτισμένη σε βράχο με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
  • Τα νησάκια Κασέλλα, Γαϊδουρονήσι, Λεπτό και Αγία Σοφία.