Περιοχές σε όλο τον κόσμο με τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, πολιτισμό, πλούσια ιστορία και γαστρονομικό ενδιαφέρον. Κι όλα αυτά σε μία λίστα του Lonely Planet που σας συστήνει τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές του 2018.

Ads

Μιας και η καινούρια χρονιά πλησιάζει, ήρθε η ώρα για τους ταξιδιώτες να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους  και να ακολουθήσουν τις προτάσεις του κορυφαίου ταξιδιωτικού οδηγού. Ο κατάλογος «Best in Travel» του Lonely Planet κυκλοφόρησε πρόσφατα τις προτάσεις του για τις καλύτερες πόλεις, τις καλύτερες χώρες, τους πιο φθηνούς προορισμούς, όπως και τους best value προορισμούς του 2018.

Από τα γραφικά χωριά της Ιαπωνίας και τις εξωτικές παραθαλάσσιες πόλεις της Βραζιλίας μέχρι τα Εθνικά Πάρκα της Δομινικανής Δημοκρατίας και τις Άλπεις της Σλοβενίας, αυτή η λίστα τα έχει όλα.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το πανέμορφο Μπέλφαστ μια πόλη που έχει μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Έχοντας  αφήσει πίσω τις θρησκευτικές συγκρούσεις και την εγκληματικότητα το Μπέλφαστ έχει πια ένα νέο πρόσωπο. Οι παλιές σκουριασμένες περιοχές των λιμανιών είναι σήμερα μια ζωντανή συνοικία με πανέμορφα σπίτια και ένα συναρπαστικό μουσείο. Εκεί μπορεί να συναντήσει κανείς ψαροταβέρνες με νοστιμότατο παραδοσιακό φαγητό, πολύ πράσινο, τις καλύτερες ποικιλίες ουίσκι και μερικούς από τους πιο διάσημους βράχους όλου του κόσμου.

Ads

Το Το top5 συμπληρώνουν η Αλάσκα, οι Ιουλιανές Άλπεις, το Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν και η Χερσονήσου Kii στην Ιαπωνία. Δείτε αναλυτικά τη λίστα

1. Μπέλφαστ και η ακτή Κόζγουεϊ, Βόρεια Ιρλανδία

image

2. Αλάσκα, ΗΠΑ

image

3. Ιουλιανές Άλπεις, Σλοβενία

image

4. Λανγκντόκ-Ρουσιγιόν, Γαλλία

image

5. Χερσονήσου Kii, Ιαπωνία

image

6. Αιολικά νησιά, Ιταλία

image

7. Νότια Αμερική

image

8. Λαχάουλ και Σπίτι, Ινδία

image

9. Μπάχια, Βραζιλία

image

10. Εθνικός Δρυμός Los Haitises, Δομινικανή Δημοκρατία

image