Αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail καταγραφεί έξι άγνωστους «παραδείσους» του Αιγαίου οι οποίοι προσφέρονται για ασφαλείς διακοπές, μακριά από τη μαζικότητα και την κοσμοσυρροή. Στο αφιέρωμα που εντάσσεται στο επιτυχημένο πρόγραμμα προβολής του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, οι προτεινόμενοι προορισμοί ξεφεύγουν από τα κλασικά μονοπάτια και επικεντρώνονται κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Ads

Ανάμεσα στα νησιά βρέθηκαν και οι Λειψοί. Ο δήμαρχος του νησιού Φώτης Μάγγος σημειώνει ότι οι Λειψοί συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το διεθνή ταξιδιώτη με βάση τα νέα δεδομένα» και ευχαριστεί θερμά το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας  για την ανταπόκριση και τις αδιάκοπες προσπάθειες προβολής. “Εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέες ευκαιρίες και να ανοίξουμε νέες αγορές αφουγκραζόμενοι τον παλμό της εποχής. Με όπλα την αυθεντικότητα, την ασφάλεια, την ιδιωτικότητα και το εξωτισμό, οι Λειψοί συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το διεθνή ταξιδιώτη με βάση τα νέα δεδομένα», δηλώνει ο Φώτης Μάγγος.

Σάμος

Το νησί της Σάμου δεσπόζει στο βορειοανατολικό Αιγαίο ως εικόνα σε καρτ ποστάλ με παραλίες, βουνά και δάση, ισοτρία και πολιτισμό. Στις σπεσιαλιτέ τςη κουζίνας και το γλυκό κρασί. Στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το αρχαιολογικό μουσείο με το μαρμάρινο άγαλμα του κούρου από τν 6 π.Χ. αιώνα.

Κάρπαθος

Η ηφαιστιογενής Κάρπαθος είναι το μεγαλύτερο νησί στα Δωδεκάνησα και διαθέτει πάνω από 100 υπέροχες παραλίες. Σμαραγδένια νερά και πεύκα σαγηνεύουν τον επισκέπτη, ενώ στα νότια συναντά κάποιος θάμνους και κέδρους.

Ads

Πάτμος

Το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων, η Πάτμος, έχει έντονη χριστιανική ιστορία. Προτείνεαι μία περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας ανάμεσα σε κτίσματα από τον 16ο αιώνα. Εκέι βρίσκεται και το πασίγνωστο μοναστήριο του Αγίου Ιωάννη και η Σπηλιά της Αποκάλυψης που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα.

Λέρος

Γραφικά ψαροχώρια και μεγάλη ακτογραμμή παραλιών στη Λέρο, το νησί των Δωδεκανήσων που φημίζεται για το scuba diving. Τοπικέ ςλιχουδιές όπως τα πουγκάκια (γλυκά με αμύγδαλο) και οι τηγανόπιτες ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης.

Κάλυμνος

Η Κάλυμνος με το ορεινό έδαφος είναι ένα από τα Δωδεκάνησα στο νοτιανατολικό Αιγαίο και αποτελέι τέλεια επιλογή για τους όσους προτιμούν την τοπική ζωή από τα τουριστικά hot spot. Φημίζεται για τα σφουγγάριά της, ενώ πολλόί κάνουν καταδύσεις στα ναυάγια που κρύβει ο βυθός στις θάλασσές της.