Λύτρα από την Disney ζητούν «χάκερς» οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έκλεψαν την πέμπτη συνέχεια των «Πειρατών της Καραϊβικής», απειλώντας να το αναρτούν «σαλαμοποιημένα» στο διαδίκτυο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μπομπ Άιγκερ είπε ότι οι εκβιαστές απειλούν ότι θα διαρρεύσουν πέντε λεπτά από την ταινία και στη συνέχεια εικοσάλεπτα τμήματα, μέχρις ότου καταβληθούν ικανά λύτρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα στούντιο του Χόλυγουντ γίνονται στόχος κυβερνο-εγκληματιών. Τον περασμένο μήνα χάκερς διέρρευσαν στο Ίντερνετ τα επεισόδια της πέμπτης σεζόν της τηλεσειράς “Orange is the New Black”, μετά την άρνηση της Netflix να πληρώσει λύτρα.

Χάκερς έβαλαν στο στόχαστρό τους και πρακτορεία του Χόλιγουντ, όπως τα WME, UTA και ICM, ενώ το 2014 επιτέθηκαν στη Sony Pictures απαιτώντας να αποσύρει την κωμωδία The Interview που είχε ως θέμα της ένα σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο πέμπτο επεισόδιο των Πειρατών της Καραϊβικής ο Τζόνι Ντεπ επιστρέφει ως Τζακ Σπάροου για να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά τον Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του Captain Salazar. Ο τελευταίος απέδρασε απ’ το Τρίγωνο του Διαβόλου και σκοπεύει να σκοτώσει όλους τους πειρατές της θάλασσας. Ο Σπάροου θα αναζητήσει την Τρίαινα του Ποσειδώνα για να τον εξουδετερώσει.