Πιστό στο ραντεβού του, με όσους αγαπούν την Έβδομη Τέχνη, το κλασσικό και διαχρονικό πλέον Ταινιόραμα, επέστρεψε και φέτος στον Κινηματογράφο Άστυ από την Ama Films, μέσα από 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών. Το κοινό έχει και πάλι την ευκαιρία να δει στην μεγάλη οθόνη σπουδαίες δημιουργίες της Έβδομης Τέχνης. Στο Tvxs.gr παρακολουθούμε από κοντά μία αγαπημένη διοργάνωση και παρουσιάζουμε σήμερα αναλυτικά, την τρίτη εβδομάδα προβολών.

Ads

Το Ταινιόραμα ήρθε και το 2015 για να μας ταξιδέψει, μέσα από επιλεγμένες δημιουργίες, εμποτισμένες με τη μαγεία και τη νοσταλγία του φιλμ, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει. Τρεις κόπιες την ημέρα και εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως, θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή. Για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή του σινεφίλ στο Άστυ επιμένει και υποδέχεται το κοινό με σπάνιες ταινίες, αλλά και κλασσικά αριστουργήματα.

Στην τρίτη εβδομάδα προβολών – από την Πέμπτη 28 Μαΐου έως και την Τετάρτη 03 Ιουνίου – τη σκυτάλη παίρνουν σπουδαία αφιερώματα: στον Πέδρο Αλμοδόβαρ (φωτογραφία άρθρου), στον Μάικ Λι, στον Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, αλλά και στον Ρόι Άντερσον.

Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

image

Ads

Ο σπουδαίος Τούρκος σκηνοθέτης Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, τρία χρόνια μετά το φιλμ του «Κάποτε στην Ανατόλια», επέστρεψε με τη νέα δημιουργία του. Ο λόγος για την υπέροχη ταινία «Χειμερία Νάρκη» (Kis Uykusu / Winter Sleep), που προβλήθηκε πέρσι στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας τον Χρυσό Φοίνικα. Παρά τη μεγάλη χρονική διάρκεια του φιλμ – 196 λεπτά – η μαγική του φωτογραφία, οι σχεδόν μπεργκμανικοί του διάλογοι και η σπουδαία ερμηνεία του πρωταγωνιστή Χαλούκ Μπιλγκινέρ, αιχμαλωτίζουν τον θεατή, χαρίζοντας του μία μοναδική εμπειρία θέασης… Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Ταινιόραμα, θα προβληθεί εκτός από το φιλμ «Χειμερία Νάρκη», το «Κάποτε στην Ανατόλια», καθώς και τα «Κλίματα Αγάπης».

Διαβάστε επίσης:
Ο Χρυσός Φοίνικας των Καννών αποκαλύπτεται: «Χειμερία Νάρκη»

Ρόι Άντερσον

image

Εφτά χρόνια μετά την ταινία του “Εσείς, οι Ζωντανοί” (You, the Living – 2007), ο σπουδαίος σκηνοθέτης Ρόι Άντερσον, επιστρέφει με το νέο του φιλμ: «Ένα Περιστέρι Έκατσε Σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του» (A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence). Ο Σουηδός δημιουργός ολοκληρώνει με τον τρόπο αυτό την “Τριλογία των Ζωντανών”, χαρίζοντας μας παράλληλα ένα ακόμη υπέροχο κομψοτέχνημα το οποίο κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα (Leone d’Oro) στο 71ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας και παράλληλα αποτέλεσε την Ταινία Λήξης του 55ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο του Αφιερώματος στο Ταινιόραμα, θα προβληθεί εκτός από το φιλμ «Ένα Περιστέρι Έκατσε Σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του», το «Εσείς οι Ζωντανοί» και φυσικά τα υπέροχα «Τραγούδια από τον Δεύτερο Όροφο».

Διαβάστε επίσης:
Ρόι Άντερσον: Ένα Περιστέρι Έκατσε Σε Ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξή του

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών της τρίτης εβδομάδας του Ταινιοράματος 2015, έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πέμπτη 28 Μαΐου – Ημέρα Πέδρο Αλμοδόβαρ
18:00 Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης
20:00 Matador
22:00 Ψηλά Τακούνια

Παρασκευή 29 Μαΐου – Ημέρα Μάικ Λι
18:00 Κορίτσια Καριέρας
20:00 Μυστικά και Ψέματα
22:00 Ο Γυμνός

Σάββατο 30 Μαΐου – Ημέρα Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν
18:00 Κλίματα Αγάπης
20:00 Κάποτε στην Ανατόλια
22:00 Χειμερία Νάρκη

Κυριακή 31 Μαΐου – Ημέρα Ρόι Άντερσον
18:00 Τραγούδια από τον Δεύτερο Όροφο
20:00 Εσείς οι Ζωντανοί
22:00 Ένα Περιστέρι Έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξη του

Δευτέρα 1 Ιουνίου – Ημέρα Κόρνελ Μουντρούτσο
18:00 Λευκός Θεός
20:00 Χαρούμενες Μέρες
22:00 Γιοχάνα

Τρίτη 2 Ιουνίου – Ημέρα Αδελφοί Μιχάλκωφ
18:00 Ψεύτης Ήλιος
20:00 Τα Μαύρα Μάτια
22:00 Ο Θείος Βάνια

Τετάρτη 3 Ιουνίου – Ημέρα Οτάρ Ιοσελιάνι
18:00 Παστοράλε
20:00 Ήταν Ένας Τραγουδιστής Κότσυφας
22:00 Φυλλοροή

Το Ταινιόραμα 2015 στο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα) ξεκίνησε την Πέμπτη 14 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Ιουλίου. Υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο των 7 ευρώ, μειωμένο των 6 ευρώ, ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας και για τις 8 εβδομάδες αξίας 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Κινηματογράφου Άστυ στο Facebook.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ταινιοράματος 2015 στο Άστυ, αλλά και να το κατεβάσετε σε μορφή .pdf