Μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της Ιταλίας, η Βίρνα Λίζι, άφησε την Πέμπτη την τελευταία της πνοή σε ηλικία 78 ετών. 

Ads

Η ξανθιά καλλονή, Βίρνα Περαλίζι, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Ανκόνα το 1936. Ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Γύρισε δεκάδες ταινίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Χόλιγουντ, συμπρωταγωνιστώντας στο πλάι σπουδαίων ηθοποιών, όπως ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και ο Αλέν Ντελόν.

Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε ο ρόλος της ως Αικατερίνη των Μεδίκων στην ταινία «Βασίλισσα Μαργκό» το 1994, οπότε και τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ads

Η τελευταία εμφάνισή της στον κινηματογράφο χρονολογείται από το 2002 στην ταινία «Η ωραιότερη ημέρα της ζωής μου», που είχε γυριστεί από την κόρη του Λουίτζι Κομεντσίνι, την Κριστίνα. Τα τελευταία χρόνια έπαιξε με μεγάλη επιτυχία σε πολλές τηλεοπτικές σειρές της ιταλικής τηλεόρασης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό της γειτονικής χώρας.