Το 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών “Πάμε Σινεμά;” ολοκληρώνεται την Κυριακή 29 Μαρτίου με την τελετή απονομής βραβείων των ταινιών που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Η Κριτική Επιτροπή αλλά και το κοινό καλούνται να παρακολουθήσουν τις τριάντα ένα (31) ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας και να διαλέξουν τους φετινούς νικητές. Πρόκειται για αξιόλογες δημιουργίες παιδιών που ασχολήθηκαν με μεράκι και αγάπη με την Τέχνη του Κινηματογράφου.

Ads

Tο «Πάμε Σινεμά;» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τον κινηματογράφο. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Tο πρόγραμμα έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου αλλά και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοακουστικής αφήγησης. Γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

image

Ads

Όλες οι δημιουργίες του «Πάμε Σινεμά;» βρίσκονται αναρτημένες στο διαδίκτυο, ενώ ο θεατής καλείται μέσα από τον επίσημο ιστότοπο,  να ψηφίσει την καλύτερη ταινία  για το Βραβείο Κοινού του 7oυ Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών του «Πάμε Σινεμά;».

Tο “Πάμε Σινεμά;” ολοκληρώνει κάθε χρόνο τη δραστηριότητά του με τη διοργάνωση του “Φεστιβάλ Mαθητικών Tαινιών Πάμε Σινεμά;”  στο οποίο προβάλλονται όλες οι ταινίες που έχουν γυρίσει οι μαθητές των σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές – αλλά και σε όλο τον κόσμο – να δουν τα έργα τους στον χώρο όπου αξιωματικά ανήκουν, δηλαδή στην μεγάλη οθόνη.

image

Tο Φεστιβάλ πραγματοποιείται ταυτόχρονα, την ίδια μέρα και ώρα, στις πρωτεύουσες των περιφερειών που έχει εφαρμοστεί το πρόγραμμα. H μεγάλη στιγμή αυτής της  γιορτής είναι η Τελετή Απονομής των Βραβείων, η οποία πραγματοποιείται, την ίδια μέρα και ώρα, σε όλες τις πόλεις που έγινε το Φεστιβάλ, αμέσως μετά την προβολή των ταινιών.

H καινοτομία αυτής της τελετής είναι ότι, ενώ είναι μία, γίνεται ταυτόχρονα σε πολλές αίθουσες. Oι αίθουσες αυτές είναι συνδεδεμένες δορυφορικά μεταξύ τους και οι θεατές κάθε αίθουσας παρακολουθούν και συμμετέχουν σε ό,τι συμβαίνει στις αίθουσες των άλλων πόλεων. Σε κάθε πόλη την τελετή παρουσιάζει ένας γνωστός ηθοποιός και συμμετέχει ένας τραγουδιστής.

image

Η τελετή απονομής βραβείων των ταινιών του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών “Πάμε Σινεμά;” θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 29 Μαρτίου στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του 9,84 (Τεχνόπολις, Γκάζι, Πειραιώς 100) από 13.00 έως 15.00. Στο 7ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Πάμε Σινεμά; συμμετέχουν 31 ταινίες από σχολεία όλης της Ελλάδας και μπορείτε να τις απολαύσετε στην ιστοσελίδα: pamecinema.net

image

Την τελετή απονομής παρουσιάζει ο Γιώργος Αργύρης “Jeremy”, σκηνοθέτης – κωμικός. Η Κριτική Επιτροπή θα απονείμει 5 βραβεία και αποτελείται  από τους (αλφαβητικά):

  • Ορέστης Ανδρεαδάκης, κριτικός
  • Κώστας Βουτσάς, ηθοποιός
  • Κατερίνα Γερονικολού, ηθοποιός
  • Κρατερός Κατσούλης, ηθοποιός
  • Φίλιππος Κουτσαφτής, σκηνοθέτης
  • Δημήτρης Παναγιωτάτος, σκηνοθέτης
  • Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνθέτης
  • Γιώργος Τσεμπερόπουλος, σκηνοθέτης
  • Θεοδόσης Πελεγρίνης, π. πρύτανης Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Πάμε Σινεμά;” πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου  Παιδείας και Θρησκευμάτων και το έχουν παρακολουθήσει συνολικά μέχρι σήμερα:

  • 250.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα
  • 3.300 Σχολεία
  • 550 ταινίες μικρού  μήκους δημιουργήθηκαν από τους ίδιους  τους μαθητές
  • 7 Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα

Xορηγός Ταινιών: New York College
Χορηγός Επικοινωνίας: Καλειδοσκόπιο kaleidoskopiomag.com  (περιοδικό φοιτητών Πανεπιστήμιο Αθήνας)