To «The Snake Charmer» της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου, ακολουθεί τον σούπερ-σταρ του Bollywood Aamir Khan στην προσπάθειά του να αλλάξει τον τρόπο που οι άνδρες αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στην Ινδία. Το ντοκιμαντέρ, αποτελεί την τελευταία προβολή του Φεστιβάλ CineDoc για φέτος και θα προβληθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το Tvxs.gr που ήταν και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

Η ταινία ακολουθεί τον Khan στον κόσμο του Bollywood και συζητά με κορυφαίους σκηνοθέτες, παραγωγούς και ηθοποιούς, αποκαλύπτοντας τον ρόλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για το θέμα των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ινδία.

Έως σήμερα, ο Khan πρωταγωνιστούσε σε ρόλους σκληρών ανδρών και ήταν μέρος μιας τεράστιας κινηματογραφικής βιομηχανίας που κατηγορείται ότι ενθαρρύνει τη σεξουαλική βία. H ταινία «The Snake Charmer» (Ο γητευτής των φιδιών), απέσπασε το “Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης” στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2017.

image

Ads

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την προβολή του ντοκιμαντέρ «The Snake Charmer» της Νίνας Μαρίας Πασχαλίδου, την Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19:30, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

image

Πριν την ταινία, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων  κα Φωτεινή Κούβελα θα πραγματοποιήσει έναν σύντομο χαιρετισμό. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την σκηνοθέτιδα, Νίνα Μαρία Πασχαλίδου, την Ειρήνη Σιώζου, Νομική σύμβουλος στο Συμβουλευτικό κέντρο της ΓΓΙΦ και την δημοσιογράφο Sudha Nair Iliades από το Athens Insider.

image

Τετάρτη 26 Απριλίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
The Snake Charmer (Ο γητευτής των φιδιών)
Σκηνοθεσία: Νίνα Μαρία Πασχαλίδου
Διάρκεια: 58 λεπτά
Έτος: 2016
Χώρα: Ελλάδα
Γλώσσα: Αγγλικά και ινδικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το inside story
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται την Κυριακή 30 Απριλίου στις 16:00, στον Κινηματογράφο Δαναός

Διαβάστε επίσης:
Τα Βραβεία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

CineDoc

Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο Δαναός, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2017, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.