Η διεθνής συμπαραγωγή μεγάλου μήκους «Adventure in Greece», ξεκινά γυρίσματα στην Κω, την Τετάρτη 23 Απριλίου. Η οικογενειακή περιπέτεια, συμπαραγωγής Φινλανδίας και Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει εξ ολοκλήρου τα γυρίσματα στο αιγαιοπελαγίτικο νησί, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του και της χώρας εν γένει, και προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα ως πόλο κινηματογραφικού και τουριστικού προορισμού. Του Γιώργου Ρούσσου.

Ads

 

To «Adventure in Greece» είναι μία περιπέτεια για παιδιά και ενήλικες, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν στην Κω και τις ελληνικές γαλαζοπράσινες θάλασσες. Εκεί θα περάσουν τις πρώτες τους κοινές διακοπές η νέα οικογένεια του 14χρονου Toni, του 12χρονου Aleksi και του 10χρονου Veeti. Στο νησί γνωρίζουν την όμορφη κόρη του Τόλη και της Ελένης, ξεναγών στο επάγγελμα, την Ανδριάνα, η οποία είναι έμπειρη δύτρια, παρά την ηλικία της.

 

Όταν τα τρία ετεροθαλή αδέλφια από τη Φινλανδία ανακαλύπτουν ότι η γοητευτική Ανδριάνα έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη σπείρα αρχαιοκαπήλων, που έχει βάλει στο μάτι τον χαμένο θησαυρό ενός θρύλου του νησιού, τότε κινούν γη και ουρανό για να τη σώσουν. Οι μικροί ήρωες ζουν τη δική τους περιπέτεια στην Ελλάδα, με φόντο το ηλιόλουστο, άκρως καλοκαιρινό νησί της Κω.

Ads

image
 

Σε αυτήν την περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους, συναντάμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους δημοφιλείς Έλληνες ηθοποιούς: Ορφέα Αυγουστίδη, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Γιάννη Ζουγανέλη, Ναταλία Δραγούμη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Έφη Παπαθεοδώρου, Γιάννη Στάνκογλου, Πάνο Κρανιδιώτη, Θανάση Σαράντο κ.ά.

 

Την Ανδριάνα ερμηνεύει η μικρή Ιφιγένεια Τζόλα που έχει πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”. Από φινλανδικής πλευράς, συναντάμε τους γνωστούς ηθοποιούς Laura Malmivaara και Ville Myllyrine, ενώ τους τρεις πιτσιρακάδες ερμηνεύουν οι Nuutti Konttinen, Emil Auno και Veikka Vainikka.

 

Τη σκηνοθεσία του φιλμ “Adventure in Greece” κρατά ο γνωστός Φινλανδός σκηνοθέτης Taavi Vartia, με μακρά θητεία στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο, στη χώρα του. Μάλιστα, η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του “Rolli and the Golden Key”, με πρωταγωνιστές και πάλι παιδιά, γνώρισε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία στη Φινλανδία. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν οι Taavi Vartia, Karoliina & Niklas Lindgren.

image
 

Στη διεύθυνση φωτογραφίας συναντάμε τον Φινλανδό Mika Orasmaa, με θητεία στο Χόλιγουντ, στην καλλιτεχνική διεύθυνση τη Μάχη Αρβανίτη, στα κουστούμια την Τριάδα Παπαδάκη και στο μακιγιάζ τη Βίκυ Τατάκη.

 

Το “Adventure in Greece” αποτελεί μία υψηλού προϋπολογισμού συμπαραγωγή μεγάλου μήκους ταινίας, η οποία ευελπιστεί να τονώσει τον ελληνικό κινηματογράφο σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για εκείνον. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Jarkko Hentula και η φινλανδική εταιρεία παραγωγής Yellow Group, σε συμπαραγωγή με την Λιλέτ Μπόταση και την ελληνική εταιρεία παραγωγής Inkas Films.

 

Διαβάστε επίσης:

«Adventure in Greece» – μία ταινία ελληνο-φινλανδικής συμπαραγωγής

Κινηματογραφικές περιπέτειες μέσα από τρεις ελληνο-φινλανδικές συμπαραγωγές

 

Η ταινία πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με τον ΟΤΕ ΤV, με την επιδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Φινλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου (F.F.F.), τη χορηγία του Ομίλου Mitsis Hotels και των Ελληνικών Αντηλιακών Carroten, καθώς και με την υποστήριξη του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού Κω – Νισύρου.

 

Την κινηματογραφική και τηλεοπτική διανομή της ταινίας «Adventure in Greece» στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Audio Visual Entertainment. Ενώ την αντίστοιχη στη Φινλανδία έχουν oι Nordisk Film Distribution και Channel 4.  

 

Τα γυρίσματα της ταινίας θα ολοκληρωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, έχοντας την πολύτιμη συνεργασία και υποστήριξη όλων των κατοίκων του νησιού της Κω.