Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία με πρωταγωνίστρια την Φανί Αρντάν, θα έχει την ευκαιρία να ζήσει το ελληνικό κοινό. Η διεθνούς φήμης Γαλλίδα ηθοποιός, θα βρεθεί την Τρίτη 31 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση για να παρουσιάσει σε πρεμιέρα την ταινία της «Obsessive Rhythms» / «Cadences obstinées», όπου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Η είσοδος είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ads

Η Φανί Αρντάν θα βρίσκεται στην Αθήνα για δύο ημέρες, ως επίτιμη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Με αφορμή την απονομή των Βραβείων 2015 της Ελληνικής Ακαδημίας (ΕΑΚ), που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η Ακαδημία έχει προσκαλέσει την σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιό Φανί Αρντάν.

image

Μια καλλιτεχνική προσωπικότητα διεθνούς φήμης που θα τιμήσει με την παρουσία της την βραδιά της απονομής. Η Ακαδημία θα της απονείμει, στο πλαίσιο της τελετής, ειδικό Τιμητικό Βραβείο για τη σημαντική συνεισφορά της στον χώρο της Έβδομης Τέχνης. Την τελετή απονομής θα μεταδώσει τηλεοπτικά ο OTE TV, Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (ΕΑΚ).

Ads

Διαβάστε επίσης:
Οι υποψήφιοι των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Την Τρίτη 31 Μαρτίου, η Φανί Αρντάν θα βρεθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, για να παρουσιάσει σε πρεμιέρα την ταινία της «Obsessive Rhythms» / «Cadences Οbstinées», όπου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει στις 16.00, ενώ αμέσως μετά, η διακεκριμένη ηθοποιός θα παραδώσει ένα εφ’ όλης της ύλης masterclass. Η είσοδος για την προβολή και το masterclass είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

image

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί διοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Aegean, του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία και της Renault.

Στο πλαίσιο του masterclass και με αφορμή αυτή τη λιγότερο γνωστή πτυχή της καλλιτεχνικής της προσωπικότητας – δηλαδή τη σκηνοθετική της ιδιότητα – η Φανί Αρντάν θα μοιραστεί με το κοινό ξεχωριστές εμπειρίες και σκέψεις από την πολυετή συναρπαστική διαδρομή της στον χώρο της Έβδομης Τέχνης.

image

Η ταινία «Obsessive Rhythms» / «Cadences obstinées» είναι το τρίτο φιλμ που σκηνοθετεί η Φανί Αρντάν, μετά το μεγάλου μήκους «Στάχτες και Αίμα» / «Ashes and Blood» του 2009 και το μικρού μήκους «Chimères Absentes» του 2010. Στην ταινία «Obsessive Rhythms» – η οποία προβάλλεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα – πρωταγωνιστούν οι: Άζια Αρτζέντο, Νούνο Λόπες,  Φράνκο Νέρο και Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

image

Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εγκαταλείπει τα πάντα για την αγάπη ενός άνδρα. Το φιλμ αναφέρεται στο τίμημα του έρωτα, τα όνειρα και τις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας, τα ιδανικά και τα πιστεύω που μας καθοδηγούν. Όπως υπογραμμίζει η Φανί Αρντάν, είναι μια ταινία «για τους ρυθμούς με τους οποίους αγαπάμε κι εργαζόμαστε, για τους ρυθμούς της μουσικής και της καρδιάς».

Η Φανί Αρντάν (Fanny Marguerite Judith Ardant – Φανί Μαργκερίτ Ζουντίθ Αρντάν), γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 1949 στο Saumur, Maine-et-Loire της Γαλλίας. Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από πενήντα ταινίες από το 1976, μέχρι σήμερα. Η Αρντάν κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1997 για την ερμηνεία της στο φιλμ “Pédale Douce”.

Η δημοφιλής ηθοποιός, στο παρελθόν έχει πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές ταινίες, όπως το «The Woman Next Door» (1981) και το «Confidentially Yours» (1983) – και οι δύο σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Φρανσουά Τρυφώ – αλλά και το «8 Women» του 2002, σε σκηνοθεσία του François Ozon. Πέρσι είχαμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στην ταινία «Τα Καλύτερα Έρχονται», που προβλήθηκε στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια κυκλοφόρησε και στις Κινηματογραφικές Αίθουσες.

image

«Είναι ακατανόητη η επιθυμία ή η απροθυμία του να ερμηνεύσεις έναν ρόλο. Όταν παίρνω ένα σενάριο στα χέρια μου, δεν αναλύω τα πράγματα. Είμαι σαν ένας σκύλος στο δάσος, που οσφραίνεται κάτι και λέει, «Το θέλω». […] Μ’ αρέσει να είμαι ανοιχτή, να μην είμαι προκατειλημμένη για έναν ρόλο.» – Φανί Αρντάν

Διαβάστε επίσης:
«Τα Καλύτερα Έρχονται» με την υπέροχη Φανί Αρντάν

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικές με την εκδήλωση, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου