Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο σημαντικός σκηνοθέτης, Τζόρτζ Ρομέρο (George A. Romero), ο οποίος πάλευε εδώ και χρόνια με τον καρκίνο.

Σύμφωνα με τους L.A Times, ο Ρομέρο πέθανε ήσυχα στον ύπνο του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ακούγοντας ένα από τα αγαπημένα του κινηματογραφικά σάουντρακ, αυτό του «The Quiet Man», από το 1952.

Ο σκηνοθέτης έγινε διάσημος εμπορικά, αλλά και ρηξικέλευθος καλλιτεχνικά, το 1968, με την ταινία μικρού προϋπολογισμού που συνδυάζει φρίκη και κοινωνική σάτιρα, «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών».

Με την ταινία αυτή ο Ρομέρο έφερε την επανάσταση στο είδος των horror films και άλλαξε για πάντα το είδος των ταινιών με ζόμπι δημιουργώντας τη δική του αισθητική σχολή.

Ουσιαστικά, η ταινία είναι μια «παραβολή» για την κοινωνική κατάσταση στις ΗΠΑ της εποχής και την άποψη του σκηνοθέτη γι’ αυτήν.

Ο Ρομέρο γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, στις 4 Φεβρουαρίου 1940, από πατέρα με καταγωγή την Κούβα και μητέρα από την Λιθουανία.

Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα ως εμπορικός διευθυντής πριν γίνει μετρ του τρόμου.

Μετά τη «Νύχτα των Ζωντανών Νεκρών», σκηνοθέτησε, το 1978, το σίκουελ «Dawn of the Dead», το «Day of the Dead» (1985) και συνέχισε με τα «Land of the Dead» (2005), «Diary of the Dead» (2007). Το 2009 γύρισε το «Survival of the Dead».