Το Tvxs.gr και η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment, σας προσκαλούν στην πρεμιέρα της νέας δημιουργίας του Πάμπλο Λαρέν: «Τζάκι». Ο καταξιώμενος σκηνοθέτης από τη Χιλή – No (2012), Η Μυστική Λέσχη (2015) – επιστρέφει μ’ ένα δυνατό βιογραφικό δράμα, το οποίο εξελίσσεται τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, με την εξαιρετική Νάταλι Πόρτμαν, να ενσαρκώνει την Τζάκι. Διεκδικήστε μία από τις δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις και δείτε πρώτοι την ταινία, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στο The Mall Athens.

Ads

Τζάκι / Jackie
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαρέν / Pablo Larrain
Σενάριο: Νόα Όπενχαϊμ / Noah Oppenheim
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Πόρτμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Γκρέτα Γκέργουικ, Μπίλι Γκρούντουπ, Τζον Χαρτ, Μαξ Κασέλα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Stephane Fontaine
Σχεδιασμός Παραγωγής: Jean Rabasse
Κοστούμια: Madeleine Fontaine
Μουσική: Mica Levi
Μοντάζ: Sebastian Sepulveda
Έτος: 2016
Χώρας: Χιλή, Γαλλία, Η.Π.Α.
Διάρκεια: 100 λεπτά

image

Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie (Νάταλι Πόρτμαν) ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα.

Ads

Πρέπει να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.

image

Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για την πρεμιέρα της ταινίας του Πάμπλο Λαραΐν, δεκαπέντε (15) διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα τον τίτλο της ταινίας: «Jackie». Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail. Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 24 Ιανουαρίου στις 20:00, στο The Mall Athens (ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσα, Μαρούσι).

image

Η Νάταλι Πόρτμαν ερμηνεύει την Τζάκι ΚένεντιΥποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δράμα –  τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζον Κένεντι, το 1963 και το πώς προσπαθεί να διαχειριστεί την θλίψη αλλά και την τραγωδία που βίωσε. Η ταινία κέρδισε στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2016 το Βραβείο Σεναρίου, το οποίο υπογράφει ο Νόα Όπενχαϊμ.

image

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι βρίσκεται στη θέση του παραγωγού, ενώ τον ρόλο του Ρόμπερτ Κένεντι ερμηνεύει ο Πίτερ Σάρσγκααρντ. Πρόκειται για μία τεχνικά άψογη βιογραφία, την οποία υπογράφει ο Χιλιανός δημιουργός των «No», «Η Μυστική Λέσχη», «Neruda», Πάμπλο Λαραΐν – στην πρώτη του αγγλόφωνη παραγωγή – με την Νάταλι Πόρτμαν σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και αξιόλογη ερμηνεία.

«Ήταν μια πολύ επικίνδυνη αποστολή, γιατί όλοι γνωρίζουν πώς ήταν, πώς μιλούσε, τις κινήσεις της. Όλοι κάτι ξέρουν γι’ αυτήν. Δεν είχα καταπιαστεί στο παρελθόν με έναν αντίστοιχο ρόλο. Ήθελα να βγάλω κάτι, που θα πρόσεχε ο κόσμος και θα πίστευε ότι αυτή είναι η Τζάκι.» – Νάταλι Πόρτμαν

Η ταινία «Τζάκι» (Jackie – 2016) του Πάμπλο Λαρέν (Χιλή, Γαλλία, Η.Π.Α.), θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές Κινηματογραφικές Αίθουσες, από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, σε διανομή της εταιρείας Feelgood Entertainment.