Το Tvxs.gr σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέρει στους αναγνώστες του, τρεις διπλές προσκλήσεις για την προβολή της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι», για το χρονικό διάστημα, από τη Δευτέρα 28 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου. Του Γιώργου Ρούσσου.

Ads

 

 

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, συνεχίζουμε στο ίδιο μήκος κύματος και αυτή την εβδομάδα, παρέχοντας τρεις διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του Tvxs.

Ads

image
 

«Το Μικρό Ψάρι» (Stratos)

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης (Ελλάδα-Γερμανία-Κύπρος, 2014, 137’)

Διανομή: Feelgood Entertainment

image
 

Μία από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς, συνεχίζει το ταξίδι της στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Ο λόγος για την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι». Ένα υπέροχο φιλμ με στοιχεία νουάρ, μία γκανγκστερική, αστυνομική περιπέτεια, που έχει ως κεντρικό άξονα τον Στράτο, δηλαδή τον Βαγγέλη Μουρίκη, σε μία κορυφαία ερμηνεία.

 

Ήρωας της ταινίας μας είναι ο Στράτος, ο οποίος όταν ήταν δεκαεννιά χρονών, διέπραξε ένα έγκλημα πάθους και πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

 

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του Στράτου, πλησιάζει…

 

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Οικονομίδης: Το «Μικρό Ψάρι» καταφάσκει υπέρ του ανθρώπου (Συνέντευξη)

Το Μικρό Ψάρι: Απολαυστικός Β. Μουρίκης στην καλύτερη ταινία του Γ. Οικονομίδη (Κριτική)


 

Το Tvxs.gr σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, προσφέρει στους αναγνώστες του, τρεις διπλές προσκλήσεις για την προβολή της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Το Μικρό Ψάρι», για το χρονικό διάστημα, από τη Δευτέρα 28 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email μέχρι τη Δευτέρα 28 Απριλίου στις 13:00 το μεσημέρι, στο [email protected] με θέμα: «Ταινιοθήκη της Ελλάδος» και σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο σας και την ημέρα της επιλογής σας. Μετά από σχετική κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα μέσω email και η παραλαβή των προσκλήσεων θα γίνεται από το ταμείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών, από τη Δευτέρα 28 Απριλίου, μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος:

 

Αίθουσα Α (χειμερινός)

image
 

Δευτέρα 28 Απριλίου

Εκδήλωση κλειστή για το κοινό

 

Τρίτη 29 Απριλίου και Τετάρτη 30 Απριλίου

19:00 Το Μικρό Ψάρι

21:30 Το Μικρό Ψάρι

 

Αίθουσα Β (χειμερινός)

image
 

Δευτέρα 28 Απριλίου

19:00 Το Μικρό Ψάρι

21:30 Το Μικρό Ψάρι

 

Τρίτη 29 Απριλίου και Τετάρτη 30 Απριλίου

18:00 Ηθοποιοί – Ημερολόγιο Σπουδής & Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου

20:00 Ηθοποιοί – Ημερολόγιο Σπουδής & Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου

22:00 Ηθοποιοί – Ημερολόγιο Σπουδής & Η τέχνη της κρίσης, η περίπτωση του θεάτρου

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 – Μετρό Κεραμεικός): https://www.tainiothiki.gr/

Είσοδος για όλες τις αίθουσες €7, €4 (μειωμένο)*. Το μειωμένο εισιτήριο αφορά στις παρακάτω κατηγορίες: φοιτητές, άνω των 65, Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), άνεργοι, δάσκαλοι-καθηγητές, ατέλειες.

*Εκτός από τις προβολές όπου αναγράφεται Ελεύθερη Είσοδος ή άλλη τιμή εισιτηρίου.