Μίνι δορυφόρους τεσσάρων ιντσών, που χρησιμοποιούν μία Android συσκευή σαν ενσωματωμένο υπολογιστή, ετοιμάζεται να κατασκευάσει και να στείλει στο διάστημα η NASA.
 

Ads

Σύμφωνα με το doctorandroid.gr, οι δορυφόροι αυτοί θα βασίζονται στη συσκευή Nexus One της Google και θα περιλαμβάνουν επιπλέον εξωτερικές μπαταρίες, μια εξωτερική κεραία ραδιοφώνου και ένα κύκλωμα ασφαλείας, που θα παρακολουθεί το σύστημα και θα επανεκκινεί την Android συσκευή, αν είναι απαραίτητο.

image
 
Στόχος για την κατασκευή τους είναι η χρήση εμπορικών, καθημερινών υλικών, συμπεριλαμβανομένου ενός μη τροποποιημένου έξυπνου τηλεφώνου, κυρίως για τη μείωση του κόστους. Με τη χρήση μόνο των έξυπνων τηλεφώνων και κρατώντας στο ελάχιστο τις απαιτήσεις σχεδιασμού, για την πρώτη πτήση, η ομάδα ήταν σε θέση να κατασκευάσει κάθε ένα από τους πρωτότυπους τρεις δορυφόρους του PhoneSat project, με μόνο 3.500 δολάρια.
 
Όπως δηλώνουν άνθρωποι της NASA, «τα έτοιμα smartphone διαθέτουν ήδη πολλά εξαρτήματα χρήσιμα για δορυφορικά συστήματα, όπως γρήγορους επεξεργαστές, λειτουργικά συστήματα πολλαπλών χρήσεων, πολλούς μικροσκοπικούς αισθητήρες, κάμερες υψηλής ευκρίνειας, δέκτες GPS και πολλές κεραίες».

image
 
Η αποστολή τους είναι η σύντομη παραμονή στο διάστημα και η μετάδοση φωτογραφιών πίσω στη Γη.

Ads