Σε συζητήσεις για την εξαγορά της Titan Aerospace, εταιρείας που κατασκευάζει drones τα οποία χρησιμοποιούν για την τροφοδοσία τους ηλιακή ενέργεια, φέρεται να βρίσκεται το Facebook. Tα drones είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
 

Ads

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατασκευάζει η Titan Aerospace, έχουν τη δυνατότητα να πετούν, χωρίς ανεφοδιασμό, για πέντε συνεχόμενα χρόνια, ενώ οι πτήσεις γίνονται σε πολύ μεγάλο ύψος, σχεδόν, μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TechCrunch, οι συζητήσεις μεταξύ του Facebook και της Titan Aerospace βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο και το κόστος της εξαγοράς αναμένεται να φτάσει τα 60 δισ. δολάρια. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξαγορά πραγματοποιείται ώστε να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του Facebook για τη διάδοση του Internet σε περιοχές με ανύπαρκτες υποδομές.

Στον σχεδιασμό της αμερικανικής εταιρείας είναι η κατασκευή έως και 11.000 μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ειδικότερα του μοντέλου Solara 60. Το συγκεκριμένο μοντέλο εισήχθη σε υπηρεσία τον περασμένο χρόνο και χαρακτηρίζεται ως «ατμοσφαιρικός δορυφόρος», ο οποίος είναι σε θέση να πραγματοποιήσει όλες τις λειτουργίες ενός δορυφόρου που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, αλλά με χαμηλότερο κόστος.

Ads