Kύκλο σεμιναρίων διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού (ΔΗΚΕΦΙΨ) που αφορούν στη σημασία της σχέσης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος ως ενιαίου συνόλου ανάπτυξης. Τα σεμινάρια θα γίνουν το μήνα Μάιο , κάθε Σάββατο από τις 11πμ έως 2πμ.

Ads

Παρά την στενή σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον, ο μεν Πολιτισμός σταδιακά απομακρύνθηκε από την κοινωνία ως μαζικό του αποδέκτη, το δε Περιβάλλον γίνεται αντιληπτό μέσα από πολιτικές διασπασμένες σε επί μέρους αντικείμενα, όπως το νερό, η εξοικονόμηση ενέργειας, η διαχείριση των απορριμμάτων, η περιβαλλοντική ευθύνη, οι περιοχές NATURA κλπ.

Τα Σάββατα 2/5 , 16/5, 23/5 30/5 και το Σάββατο 6/6 θα πραγματοποιηθούν στο Παλ. Ψυχικό Πλατεία Α (πρώην Βlue Bell, κοντά στην λεωφ. Κηφισίας). Ενώ το σεμινάριο του Σαββάτου 9/5 θα γίνει στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Φιλοθέης, Καλλιγά 31 και Ρενιέρη (Παλιά Αγορά) και θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Παιδική Χαρά Πικιώνη όπου θα μας μιλήσει και η κα Αγνή Πικιώνη, αρχιτέκτων και κόρη του Δ. Πικιώνη.

Τα σεμινάρια έχουν σαν στόχο την ολιστική  θεώρηση αυτών των δύο τομέων της καθημερινής μας ζωής, του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος, ώστε να καταδειχθεί η αμφίδρομη σχέση του Ανθρώπου με τη Φύση ως Πολιτισμός, αλλά και ως τρόπος ζωής και ανάπτυξης.

Ads

Τα σεμινάρια είναι ανοιχτά σε όλους, η είσοδος είναι ελεύθερη και η παρακολούθηση πιστοποιείται.

Βρείτε την εκδήλωσή στο fb εδώ:
https://www.facebook.com/events/1426811267633872/?ref=1