Τα μέτρα προστασίας στα αεροδρόμια όλου του κόσμου είναι ενισχυμένα μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχει καταφέρει το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο σε μερικές περιπτώσεις τόσο τα ίδια τα μέτρα όσο και η καχυποψία των επιβατών αγγίζει τα όρια της υπερβολής.

Ads

Ένας Ιταλός καθηγητής του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, που ταξίδευε αεροπορικώς από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αντιτρομοκρατική τςη χώρας, επιδή έλυνε εξισώσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν η συνεπιβάτιδα που καθόταν δίπλα του, τον είδε να σημειώνει σε ένα χαρτί κάτι περίεργα σύμβολα που για εκείνη δεν έβγαζαν νόημα. Θορυβημένη ειδοποίησε το πλήρωμα του αεροσκάφους, δίνοντας συνωμοτικά ένα χαρτάκι σε μία αεροσυνοδό που έλεγε ότι δεν αισθάνεται καλά. Το πλήρωμα οδήγησε την επιβάτιδα στο σαλόνι των αεροσυνοδών, όπου εκεί τους είπε για τα περίεργα γραπτά του συνταξιδιώτη της.

Σε λίγη ώρα την εμφάνιση της έκανε η αστυνομία για να συλλάβει τον Ιταλό ακαδημαϊκό, ο οποίος αναγκάστηκε να «διδάξει» στους ανακριτές του μαθηματικά για να αποδείξει ότι δεν είναι τρομοκράτης.

Ads

Τελικά εκείνοι πείσθηκαν και η πτήση ξεκίνησε με 2 ώρες καθυστέρηση.

Ο ίδιος λίγο αργότερα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι η εμπειρία αυτή ήταν απίστευτη και ότι τον έκανε να γελάσει.