Είμαι μαμά. Είμαι σύζυγος. Δουλεύω full time και σαν όλους τους ανθρώπους έχω πάρα πολλά στο κεφάλι μου. Είναι πολύ εύκολο να νιώσω εξαντλημένη από τις σκέψεις μου επειδή συνεχώς σκέφτομαι διάφορα.

Ads

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι σκέφτομαι, τι νιώθω , γιατί ανησυχώ και για ποια πράγματα αναρωτιέμαι. Απλά σκέφτομαι. Δεν σκέφτομαι συγκεκριμένα πράγματα, απλά ξεπηδούν συνεχώς νέες πληροφορίες.

Από την στιγμή που θα ξυπνήσω και το μυαλό μου ξεκινά να δουλεύει κανονικά τότε αρχίζω να σκέφτομαι τα παρακάτω…

«Ώχ, αυτό είναι το ξυπνητήρι; Πότε  έφτασε κιόλας η ώρα να ξυπνήσω; Νιώθω πως δεν κοιμήθηκα καθόλου. Τι είναι αυτός ο ήχος; Κλαίει κάποιο παιδί; Α, λάθος κάνω. Οπότε ας μπω για ένα γρήγορο ντους πριν ξυπνήσουν όλοι.

Ads

Θα έχω χρόνο να ισιώσω τα μαλλιά μου ή πάλι θα τα μαζέψω αλογοουρά; Μην ξεχάσω να δώσω στα παιδιά χρήματα για το κυλικείο. Να μην ξεχάσω να πληρώσω και τους λογαριασμούς τώρα που θα πάω τα παιδιά στο σχολείο.

Είμαι τόσο κουρασμένη ούτε να σηκωθώ από το κρεβάτι δεν θέλω.

Τι είναι αυτό που ακούω; Πάλι μαλώνουν μεταξύ τους; Είναι πολύ νωρίς για φωνές και καυγάδες! Πάλι πρέπει να πάω να τους χωρίσω.

Τι να τους φτιάξω για πρωινό; Τώρα που είπα πρωινό πρέπει να θυμηθώ να ψωνίσω γάλα.

Πρέπει να βγάλω τον υπολογιστή από το γραφείο. Αυτός είναι η αιτία όλων των καυγάδων. Πρέπει να καθαρίσουμε και το γκαράζ. Όλο λέμε να το καθαρίσουμε και όλο το αφήνουμε. Με ενοχλεί και μόνο που το σκέφτομαι. Είδα στο ιντερνετ μια ωραία ραφιέρα οργάνωσης.  Να θυμηθώ να την παραγγείλω για να οργανώσουμε το γκαράζ.

Στο ιντερνετ είδα και μια ωραία συνταγή για τα παιδιά που όλο λέω να την κάνω και όλο χρόνο δεν έχω. Κατά τα άλλα θέλω να είμαι δημιουργική μαμά. Τι θα μαγειρέψω σήμερα; Ένας Θεός ξέρει.

H πρώτη δασκάλα… Η πρώτη αγάπη…

Πρέπει  να βάλω και πλυντήριο.

Είμαι τόσο κουρασμένη. Πόσα πράγματα έχω στο κεφάλι μου.

Και πρέπει να πάω και στην δουλειά. Μα τι λέω; Είμαι ήδη στην δουλειά. Πρέπει να σταματήσω να σκέφτομαι άλλα πράγματα. Πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω. Ναι, μπορώ να το κάνω.

Μετά έχουμε και ραντεβού στον παιδίατρο. Και έχω και να πάω κολυμβητήριο τον μεγάλο μου γιο.

Τώρα  που είπα γιατρό πρέπει να πάμε και τον σκύλο για εμβόλια. Όλα τα είχαμε αυτό μου έλειπε. Τι μέρα είναι ;  Δευτέρα; Τι θα κάνω όλη την βδομάδα; Ζωή είναι αυτή; Δουλειά και πλήρωμα λογαριασμών;

Όχι δεν θα με πάρει από κάτω. Όλα είναι ωραία. Η ζωή, τα παιδάκια μου, (όταν δεν μαλώνουν) ο άντρας μου.

Πόσο θα ήθελα να είμαι στο κρεβάτι μου και να κοιμάμαι…

Υπομονή σε 12 ώρες θα έχω ξαπλώσει…

ΠΗΓΗ: babyradio