Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός βίντεο, το οποίο καταγράφει τις αντιδράσεις των ανδρών, κυρίως φοιτητών της Νομικής Σχολής, όταν ξαφνικά μια γυναίκα ξανθιά με τζιν παντελόνι εισέρχεται χωρίς μαντίλα στο χώρο του Πανεπιστημίου του Καΐρου.

Ads

 

Σύμφωνα με μέλος οργάνωσης κατά της παρενόχλησης γυναικών «I Saw Harassment» οι φοιτητές επιτέθηκαν λεκτικά, ούρλιαζαν, σφύριζαν και επιχείρησαν να ξεντύσουν τη φοιτήτρια.
 
«Το ντύσιμό της ήταν κάπως αντισυμβατικό. Η κοπέλα εμφανίστηκε στο πανεπιστήμιο φορώντας abaya (ρόμπα που φθάνει μέχρι τον αστράγαλο), την οποία έβγαλε κατά την είσοδό της στο ίδρυμα και μετά βγήκε ακάλυπτη στο δημόσιο χώρο. Και αυτό προκάλεσε το επεισόδιο» υποστήριξε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Γκαμπέρ Νάσαρ.


 
Ο πρύτανης διευκρίνισε ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας έχουν εντολές να διώχνουν όποιον ή όποια εμφανίζεται στο πανεπιστήμιο με ακατάλληλη αμφίεση. Αργότερα ο πρύτανης έγραψε στο Twitter ότι η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε και ότι δεν είχε σκοπό να καταστήσει τη φοιτήτρια υπεύθυνη για τη συμπεριφορά των ανδρών συμφοιτητών της. «Όσοι παρενόχλησαν την κοπέλα θα τιμωρηθούν αυστηρά» υποστήριξε.
 
«Πάντα βρίσκουν έναν τρόπο μια πρόφαση για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να ρίξουν όλη την ευθύνη στο θύμα της παρενόχλησης» τόνισε το μέλος της γυναικείας οργάνωσης.
 
Athens Voice