To edufriends.gr, είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ιδιώτες άλλα και τις εταιρείες να προσφέρουν παλιά άλλα χρήσιμα και λειτουργικά εξαρτήματα υπολογιστών ώστε να βοηθήσουν τα σχολικά εργαστήρία πληροφορικής που τα έχουν ανάγκη.

Ads

Πως γίνεται;

Η Διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Αν είστε σχολείο απλά χρησιμοποιείτε τη φόρμα ζήτησης για να επιλέξετε το υλικό που ψάχνετε. Χρησιμοποιήστε τα σχόλια για να δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που ψάχνετε.

Αφού συμπληρώσετε και αποστείλετε τη φόρμα, η ανάγκη σας θα εμφανιστεί στη λίστα αναγκών (η λίστα εμφανίζεται σε φθίνουσα χρονολογική σειρά). Από εκει και πέρα περιμένετε κάποια εταιρεία να εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Ads

Όταν γίνει αυτό θα λάβετε σχετικό email. Από εκεί και πέρα η επικοινωνία συνεχίζεται μεταξύ εσάς και τις εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως ότου καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της δωρεάς, όπως για παράδειγμα πως θα γίνει η παραλαβή/αποστολή κλπ.

Τέλος, αφού γίνει η παραλαβή των υλικών, το σχολείο θα πρέπει να κάνει “ολοκλήρωση” της δωρεάν (δηλαδή επιβεβαιώνει ότι έγινε η παραλαβή και πως όλα τα υλικά ήταν εντάξει). Μόλις γίνει αυτό, η εταιρεία επιβραβεύβεται με μια μικρή διαφήμιση στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας. Και φυσικά το όνομά της θα εμφανίζεται πάντα στη λίστα των δωρητών.