Έχασε τις εντυπώσεις, αλλά κέρδισε με το… ρουθούνισμα.

Ads

Είχε ή δεν είχε συνάχι ο Ντόναλντ Τραμπ; Το ζήτημα συζητήθηκε ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, με αφορμή το γεγονός ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ρουφούσε επανειλημμένως τη μύτη του κατά τη διάρκεια της πρώτης του τηλεμαχίας, με τη Χίλαρι Κλίντον.

Μάλιστα το σχετικό hashtag, #Trumpsniffle, (το συνάχι του Τραμπ) σάρωσε το Διαδίκτυο και μαζί οι εικασίες σχετικά με τι ενδεχομένως είχε.

Και δεν ήταν το μόνο. Στην ίδια γραμμή ήταν «η ιγμορίτιδα του Ντόναλντ» (@TrumpsSinuses) και το «ρουθούνισμα του Τραμπ» (@TrumpSniff).

Ads

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News το πρωί, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν ήταν κρυωμένος.«Όχι, όχι δεν είχα συνάχι» τόνισε και παραπονέθηκε ότι το μικρόφωνό του ήταν ελαττωματικό, ενώ αστειεύτηκε ότι πιθανόν κατέγραφε ακόμα και την παραμικρή του αναπνοή.

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες του Twitter δεν έχασαν την ευκαιρία και επιτέθηκαν στον Τραμπ με αφορμή τα ρουθουνίσματά του ως απάντηση για τις επιθέσεις που εξαπολύει τακτικά εναντίον της αντιπάλου του, της 68χρονης Χίλαρι Κλίντον, με επίκεντρο την υγεία της και τις αντοχές της.

Κάποιοι άλλοι, με σκωπτική διάθεση, ανάρτησαν βίντεο και φωτογραφίες όπου άγνωστοι μυρίζουν κόλλα ή σνιφάρουν κόκα.

Το Twitter συγκέντρωσε τα περισσότερα tweet στην ιστορία του μέσου.

Στο Facebook οι συζητήσεις σχετικά με τον Ντόναλντ Τραμπ συγκέντρωσαν το 79% των συνομιλιών για το ντιμπέιτ, με το μερίδιο της Χίλαρι Κλίντον να περιορίζεται στο 21%.

Εντούτοις, η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος φαίνεται πως κέρδισε τις θετικές εντυπώσεις. Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Zoomph ανέφερε ότι τα tweet που αναφέρονταν στην Κλίντον είχαν μια αναλογία 1,5 προς 1, δηλαδή για κάθε αρνητική αναφορά στο πρόσωπό της καταγράφονταν 1,5 θετικές αναφορές.

Η οικονομία, οι διεθνείς σχέσεις, η ενέργεια, το περιβάλλον, η τρομοκρατία και η οπλοκατοχή ήταν τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν περισσότερο.