Τέσσερα είναι, όπως όλα δείχνουν, τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο, καθώς την Τετάρτη κατηγορήθηκε για τον φόνο μίας ακόμη γυναίκας, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή του σε 4 ακόμη δολοφονίες.

Ads

Συνολικά τα θύματα είναι η Mary Rose, η Arian Palanes Lozano και η Maricar Valdez. Το τέταρτο θύμα του ιλάρχου είναι η 6χρονη κόρη της Mary Rose, Sierra, η οποία εξακολουθεί να αγνοείται.

Από όσα έχουν προκύψει από την ανάκριση ο φερόμενος φονιάς των γυναικών, που τις προσέγγιζε με το ψευδώνυμο «Ορέστης», στραγγάλισε τη Mary Rose, ενώ σκότωσε την Arian στο πατάρι του σπιτιού του. Για την 6χρονη Sierra ισχυρίστηκε ότι το πτώμα της είναι στη λίμνη Μεμή και για την Maricar ότι απλά συναντήθηκε μαζί της.

Το τρίτο θύμα για το οποίο κατηγορήθηκε χθες ο ίλαρχος, η 31χρονη Maricar από τις Φιλιππίνες. Σύμφωνα με κατάθεση φίλης της, τον Δεκέμβριο του 2017 έφυγε από ένα σπίτι αναφέροντας ότι κάποιος θα τη μετέφερε με το όχημά του για να συναντήσει τον αδελφό του συζύγου της που είχε πεθάνει. Η μαρτυρία που εξέτασαν οι Αρχές, αναφέρει ότι η Maricar δεν συνάντησε τελικά ποτέ τον κουνιάδο της, για να πάνε μαζί στον εργοδότη του εκλιπόντα συζύγου της, προκειμένου να διευθετήσουν ζητήματα εργασιακής φύσεως. Η γυναίκα έκτοτε εξαφανίστηκε.

Ads

Τον Φεβρουάριο του 2018 εντοπίστηκε σε περιοχή των Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία η άδεια προσωρινής παραμονής της Maricar. Η αστυνομία παρέλαβε το έγγραφο, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τίποτα παραπάνω για την εξαφανισμένη γυναίκα. Η μαρτυρία όμως για τη συνάντησή της με τον «Ορέστη» έδεσε τον ύποπτο με το θύμα. Στη συνέχεια, στην κατοχή του 35χρονου εντοπίστηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της άτυχης Maricar. Ο ίδιος παραδέχεται ότι την είχε συναντήσει, αλλά όχι ότι την δολοφόνησε.

O κρατούμενος εξετάστηκε χθες από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαπίστωσε ότι ο φερόμενος δράστης έχει πλήρη επίγνωση και αντίληψη των πράξεών του.

Σε νέα ανακοίνωσή της η Αστυνομία, ζητεί τώρα τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό της 18χρονης Fathia Ahmed από τη Σομαλία