Δεν θα υπάρχει «έλεος» για τους δολοφόνους και αλλά τους εγκέφαλους που ευθύνονται για την δολοφονική επίθεση με θύμα τη Ντάρια Ντούγκινα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ads

Ειδικότερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μίλησε στη Μόσχα για ένα «βάρβαρο έγκλημα» με θύμα την κόρη του ακροδεξιού φιλόσοφου Αλεξάντερ Ντούγκιν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει έλεος για τους διοργανωτές, τους πελάτες και τους ερμηνευτές», πρόσθεσε. Ο Λαβρόφ είπε ότι «ελπίζουμε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα» για την υπόθεση.

Επιπλέον, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα βάλει την Ουκρανή ύποπτη για τη δολοφονία της Ντούγκινα στη λίστα καταζητούμενων.

Ads

Τα Δευτέρα 22 Αυγούστου, η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες της γυναίκας η οποία θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα. Σε βίντεο της FSB εμφανίζεται η Natalya Vovk. Η 43χρονη Ουκρανή μπήκε στη Ρωσία ξανθιά και στη συνέχεια έγινε μελαχρινή. Μάλιστα άλλαξε τρεις φορές πινακίδες στο αυτοκίνητο, πριν διαφύγει στην Εσθονία

Η φερόμενη δολοφόνος της Ντούγκινα έχει συνδέσμους με τάγμα νεοναζί, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Τα προσωπικά δεδομένα της Shaban διέρρευσαν ήδη στις 13 Απριλίου από χάκερ που ισχυρίζονται ότι έχει συνδέσμους με το Νεοναζιστικό τάγμα Azov.