Την πλήρη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και όσα δήλωσε για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, εξέφρασε το υπουργικό συμβούλιο. Σύσσωμη πάντως η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα αποδίδει σοβαρές θεσμικές και προσωπικές πολιτικές ευθύνες στον πρόεδρο Χριστόφια και στους τέως υπουργούς Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού και Αμυνας Κώστα Παπακώστα.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ στην οικία του Δ. Χριστόφια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι «το υπουργικό συμβούλιο αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης από την Αστυνομία για πιθανές ποινικές ευθύνες για να ολοκληρώσει τη συζήτηση του σε επόμενη συνεδρία».

Τόνισε παράλληλα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη στήριξή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στα όσα ο Πρόεδρος δήλωσε.

Ads

Νωρίτερα χθες ο κ. Χριστόφιας απέρριψε κατηγορηματικά ότι υπέχει οποιασδήποτε προσωπικής ευθύνης για την τραγωδία στο Μαρί, όπως του καταλογίζεται στο πόρισμα του νομικού Πόλυ Πολυβίου, και διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Τόνισε, επίσης, ότι το συμπέρασμα του πορίσματος για τον ίδιο δεν τεκμηριώνεται από τις μαρτυρίες και το υλικό, που παρουσιάστηκε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Την ώρα της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε έξω από το προεδρικό μέγαρο νέα μαζική συγκέντρωση πολιτών, που αξίωσαν και πάλι την παραίτηση του Κυπρίου προέδρου, ειδικά μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής.