Αεροσκάφος Airbus A320 της Air Canada με 132 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Κυριακής ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός διαδρόμου και να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ανώμαλη προσγείωση, τα φτερά και οι τροχοί του αεροσκάφους καταστράφηκαν, με αποτέλεσμα αυτό να συρθεί με το κύτος του για αρκετά μέτρα στο έδαφος, προτού ακινητοποιηθεί.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων τουλάχιστον 23 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στα κατά τόπους νοσοκομεία για προληπτικούς λόγους.

image

image

Ads

Το αεροσκάφος είχε προέλευση το Τορόντο, ενώ στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ατύχημα επικρατούσαν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Ειδικότερα, στο Χάλιφαξ είχε εκδοθεί δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων, με προειδοποιήσεις για πυκνή χιονόπτωση και παγετό.

image

image

«Η ορατότητα ενδέχεται να μειωθεί ξαφνικά σε στιγμές σφοδρής χιονόπτωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Καναδά.

image

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνήτης προς Λούμπιτς: Άνοιξε την καταραμένη πόρτα!