Η ουκρανική αστυνομία συνέλαβε δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους με την κατηγορία της διαφθοράς την ώρα που συνεδρίαζε υπουργικό συμβούλιο της χώρας. Οι συλλήψεις έγιναν με τη συνεδρίαση αλλά και την εισβολή της αστυνομίας να μεταδίδονται ζωντανά στην τηλεόραση.

Ads

Η αστυνομία συνέλαβε και έβαλε χειροπέδες στον διευθυντή της κρατικής υπηρεσίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων Σεργκίι Μποτσχόφσκι και στον αναπληρωτή του Βασίλ Στοϊέτσκι. Οι δύο αξιωματούχοι κατηγορούνται για δωροδοκία, καθώς φέρονται να έκαναν αγορές για λογαριασμό του δημοσίου «σε πολύ υψηλότερες τιμές» από τις κανονικές.

«Την ώρα που η χώρα είναι σε πόλεμο και όταν μετράμε κάθε σεντ, κλέβουν από τον λαό και το κράτος. Αυτό θα συμβαίνει σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και χλευάζει το ουκρανικό κράτος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσενιούκ, εμπνευστής της «εντυπωσιακής» σύλληψης.

Όπως διαμήνυσε οι συλλήψεις είχαν αυτό τον εντυπωσιακό χαρακτήρα  «ως προληπτικό εμβολιασμό κατά όλων αυτών των διεφθαρμένων ανθρώπων, που δυστυχώς είναι πολλοί μεταξύ ημών που βρισκόμαστε στην εξουσία».

Ads

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=2PksPmYDUqk]