Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν σήμερα να επιτίθενται στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές, δήλωσε ο βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας Ολεξίι Αρέστοβιτς.

Ads

Σημειώνεται πως νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάπαυση του πυρός, ώστε να απομακρυνθούν οι άμαχοι από την περιοχή.

«Ο εχθρός συνεχίζει να επιτίθεται εναντίον των αμυντικών γραμμών μας στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη, πυροβολικό… ανοίγοντας πυρ με άρματα μάχης και προσπαθώντας να προωθηθεί με ομάδας εφόδου, παραβιάζοντας την εντολή του ίδιου τους του ανώτατου διοικητή», είπε ο Αρέστοβιτς σε ένα βιντεομήνυμα.

Παράλληλα, ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν βλέπει κάποιο νόημα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία σε αυτό το στάδιο, καθώς φοβάται ότι το Κίεβο θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να σχεδιάσει «προβοκάτσιες».

Ads

Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το ρωσικό RIA.

Επιπλέον, σύμφωνα με το RIA, ο Ντμίτρι Πολιάνκσι είπε ότι η Ρωσία δεν έχει πλήξει κατοικημένες περιοχές στην Οδησσό. Το Σάββατο η αεροπορική διοίκηση της νότιας Ουκρανίας ανέφερε ότι δύο πύραυλοι έπληξαν μια στρατιωτική εγκατάσταση και δύο κτίρια κατοικιών στην πόλη αυτή, στη Μαύρη Θάλασσα.