Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.

Ads

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες για μια άλλη φορά», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε λακωνική ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δεν ξεκαθάρισε αν θα ακυρώσει ωστόσο το ταξίδι του στη χώρα.

Ο πλανητάρχης επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα για την αγορά της Γροιλανδίας, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Ads

Η πρωθυπουργός της χώρας ξεκαθάρισε όμως ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».