Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για τη διαρροή εγγράφων σύμφωνα με τα οποία οι ρωσικές υπηρεσίες έχουν στοιχεία που «καίνε» τον νέο αμερικανό πρόεδρο και με αυτόν τον τρόπο μπορούν να τον ελέγχουν.

Ads

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν και τα οποία διέψευσε κατηγορηματικά τόσο ο Ντόναλντ Τραμπ όσο και το Κρεμλίνο, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αφορούν οικονομικά δεδομένα αλλά και στιγμές της προσωπικής του ζωής. Ειδικότερα φέρονται να έχουν ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τραμπ από ξενοδοχείο της Μόσχας κατά την επίσκεψή του το 2013.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έστρεψε τα βέλη του κατά των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και διέψευσε όλες τις πληροφορίες. Σε μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τις υπηρεσίες πληροφοριών για «μια τελευταία βολή» εναντίον του. «Ζούμε στη Γερμανία των ναζί;» αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για «ψευδείς ειδήσεις».

«Η Ρωσία δεν προσπάθησε ποτέ να με πιέσει. Δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία. Ούτε συμφωνίες, ούτε δάνεια, ούτε τίποτα!», είναι ένα από τα tweet του Τραμπ. «Η Ρωσία μόλις είπε πως η μη επιβεβαιωμένη πληροφορία που πληρώθηκε από πολιτικούς αντιπάλους είναι “μια πλήρης και συνολική κατασκευή, μια απόλυτη ανοησία”. Πολύ αθέμιτο!», γράφει σε άλλη ανάρτηση.

Ads