Να καθησυχάσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμπιν Νετανιάχου, επιχείρησε χθες κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφορικά με την προσωρινή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, στην οποία κατέληξε η Τεχεράνη με τις έξι δυνάμεις.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, o Ομπάμα τον διαβεβαίωσε ότι θέλει να ξεκινήσει άμεσα τις διαβουλεύσεις με το Ισραήλ για το θέμα αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ είπε οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τον κοινό τους στόχο να αποτραπεί η Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικού όπλου.

«Συνεπείς ως προς την δέσμευσή μας για στενές διαβουλεύσεις με τους ισραηλινούς φίλους μας, ο πρόεδρος είπε στον πρωθυπουργό ότι θέλει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ να ξεκινήσουν άμεσα διαβουλεύσεις σχετικά με την προσπάθειά μας να διαπραγματευτούμε μία οριστική συμφωνία», είπε ο Ερνεστ και συμπλήρωσε ότι «ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερές στη δέσμευσή τους απέναντι στο Ισραήλ, το οποίο έχει σοβαρούς λόγους να είναι επιφυλακτικό σχετικά με τις προθέσεις του Ιράν».

Ads