Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος κι ο Jeff Koons στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης με ένα νέο έργο του. Πρόκειται για την «Καθιστή Μπαλαρίνα» [Seated Ballerina], μια installation ή μάλλον ένα έργο public art που δημιούργησε ο καλλιτέχνης  σε συνεργασία με την εταιρεία καλλυντικών Kiehl’s Since 1851 και το Art Production Fund, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στο να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη μέσω έργων σύγχρονης τέχνης, κυρίως public art.

Ads

Η μπαλαρίνα ύψους  14 μέτρων ήρθε και κάθισε έξω από το Rockefeller Center, στις 12 Μαΐου και θα ξαποσταίνει εκεί έως και τις 2 Ιουνίου. Μπορεί το υλικό της να είναι το nylon αλλά μοιάζει με πορσελάνινες φιγούρες,  ντυμένη με τη γαλάζια τουτού φούστα της και τις πουέντ της. Ο ίδιος ο δημιουργός λέει ότι η «Καθιστή Μπαλαρίνα» του είναι μια άλλη Αφροδίτη, ένα σύμβολο ομορφιάς και χάρης σε μια χαλαρή στιγμή περισυλλογής.

Η «Καθιστή Μπαλαρίνα» είναι τo τρίτο έργο του καλλιτέχνη που φιλοξενείται στο Rockefeller Center . Έχουν προηγηθεί τα έργα: «Puppy» το 1992 και «Split-Rocker» το 2000. Φαίνεται ότι αυτό το έργο θα είναι το πιο αγαπημένο από όλα! Το Instagram έχει γεμίσει με φωτογραφίες της «Καθιστής Μπαλαρίνας» ενώ το hashtag #seatedballerina χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 1.500 φορές τις πρώτες πέντε ημέρες!

image

Ads

image

«Αυτή η συνεργασία θα αυξήσει την ενημέρωση και θα βοηθήσει το International Centre for Missing & Exploited Children, να κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή για τα παιδιά» δηλώνει ο Jeff Koons. Μεγάλες προσδοκίες έχει ο δημιουργός από μια φουσκωτή, καθιστή μπαλαρίνα… Μακάρι να καταφέρει να κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή. Για την ώρα πάντως, τον κάνει πιο χρωματιστό, πιο χαρούμενο, πιο ρομαντικό,  πιο pop, ίσως και λίγο kitsch [με την καλή έννοια]. Κι αυτό δεν είναι λίγο…