Σε επιβεβαίωση της γνησιότητας της φωτογραφίας που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει μία βόμβα να έχει πάνω της γραμμένη με μαρκαδόρο την φράση, «love from Manchester» (με αγάπη από το Μάντσεστερ) προχώρησε η βρετανική πολεμική αεροπορία RAF.

Ads

Έχοντας προφανή σύνδεση με την βομβιστική επίθεση σε συναυλία στο Μάντσεστερ, η φωτογραφία διαδόθηκε ευρέως μέσα από τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η βόμβα είναι μια Paveway IV που φορτώνεται σε μαχητικό της RAF στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου, το οποίο ετοιμάζεται να απογειωθεί για αποστολή σχετική με τον πόλεμο κατά του ISIS.

Αρχικά αμφισβητήθηκε η γνησιότητα της φωτογραφίας, ωστόσο, εκπρόσωπος της RAF είπε πως «μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η φωτογραφία είναι αυθεντική».

Ads

Δεν είναι γνωστό ποιος έγραψε το μήνυμα, ωστόσο πηγή της RAF έσπευσε να καλύψει την πράξη, δηλώνοντας πως «τα συναισθήματα πίσω από το μήνυμα στο όπλο είναι κατανοητά και τέτοιου είδους επιγραφές έχουν ιστορία στη RAF, οπότε το άτομο που εμπλέκεται δεν θα τεθεί υπόλογο».