Η Malaysia Airlines ζήτησε από τους συγγενείς των 239 αγνοουμένων επιβατών της πτήσης ΜΗ370 να εγκαταλείψουν τα δωμάτια των ξενοδοχείων που τους έχουν παρασχεθεί  και να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Επιπλέον κλείνει τα κέντρα στήριξης που είχε συστήσει μετά την εξαφάνιση της πτήσης στις 8 Μαρτίου. Υποσχέθηκε ότι θα τους κρατά ενήμερους για την πορεία των ερευνών. 

Ads

«παρά την εντατική επιχείρηση έρευνας, πιθανότατα τη μεγαλύτερη στην ανθρώπινη ιστορία, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη σκληρή πραγματικότητα ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ίχνος του αεροσκάφους και ότι η τύχη των εξαφανισμένων επιβατών και του πληρώματος παραμένει άγνωστη», ανακοίνωσε η εταιρία.

Σύμφωνα με την εταιρία, όλα τα κέντρα στήριξης θα κλείσουν στις 7 Μαΐου, αλλά οι συγγενείς θα ενημερώνονται τηλεφωνικά, με μηνύματα, μέσω του διαδικτύου ακόμη και με απευθείας συναντήσεις. Ακόμη προανήγγειλαν ότι θα συστήσουν Κέντρα ενημέρωσης στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας και της Κίνας.

Ακόμη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα δώσει αποζημιώσεις στους συγγενείς των αγνοουμένων προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι αποζημιώσεις δεν συνδέονται και δεν θα επηρεάσουν το δικαίωμα για αποζημίωση που θα διεκδικήσουν σε κάποια χρονική στιγμή.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι η οργή των συγγενών έχει εκφραστεί σε πολλές περιπτώσεις κυρίως λόγω της καθυστέρησης των ερευνών να φέρουν αποτελέσματα, αλλά και της αναποτελεσματικότητας με την οποία κατηγορήθηκαν ότι χειρίστηκαν την υπόθεση οι κυβερνήσεις.