Πλήγμα από πύραυλο δέχθηκε εμπορικό πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής υπηρεσίας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

Ads

Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και προχωρούν στο επόμενο λιμάνι-σταθμό, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον εμποροπλοίαρχο, ο πύραυλος έπεσε κοντά στην αριστερή πλευρά του πλοίου, και το συμβάν έλαβε χώρα 98 ναυτικά μίλια νότια της πόλης-λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, σύμφωνα με την υπηρεσία United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO).

Η βρετανική εταιρία ναυτασφαλειών Ambrey δήλωσε πως έλαβε αναφορά σύμφωνα με την οποία ένα εμπορικό πλοίο προσεγγίστηκε 68 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Χοντέιντα και υπέστη «πυραυλική επίθεση» όπως τη χαρακτήρισε. «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές», ανέφερε η Ambrey.

Ads

Η Ambrey έστειλε επίσης άλλη προειδοποίηση έπειτα από την αναφορά εμπορικού πλοίου για πρόσκρουση βλήματος στη θάλασσα περίπου 33 ναυτικά μίλια νότια της Μόχα της Υεμένης. «Το βλήμα φέρεται να έπεσε στο νερό, 0,2 ναυτικά μίλια προς την πρύμνη του πλοίου. Δυόμιση ώρες πριν ένα άλλο εμπορικό πλοίο ανέφερε «πυραυλική επίθεση δυτικά της Μόχα», πρόσθεσε η Ambrey. Τα δύο πλοία έπλεαν σε απόσταση 2-5 ναυτικών μιλίων μεταξύ τους στη διάρκεια των συμβάντων, ανέφερε.