Της δόθηκε το όνομα «La Tuna» και είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει ποτέ στην περιοχή του Λος Άντζελες.

Ads

Μαίνεται από χθες κι έχει κάψει πάνω από 20.000 στρέμματα ενώ έχει καταστρέψει σπίτια. Τουλάχιστον 500 οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να μην κινδυνεύσουν. 

Η φωτιά καίει στις παρυφές της πόλης, στο προάστιο Μπέρμπανκ, όπου βρίσκονται και μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο, όπως της Disney και της Warner Bros.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Έρικ Γκαρσέτι, κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το βράδυ του Σαββάτου και ζήτησε από τον κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν να κάνει το ίδιο, «ώστε η κρατική και ομοσπονδιακή βοήθεια να μπορεί να παρασχεθεί στην πόλη το συντομότερο δυνατόν».

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά. Περίπου 100 άλλοι, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί στο Χιούστον του Τέξας για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την καταιγίδα Χάρβεϊ, πρόκειται να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες μέσα στις επόμενες ώρες για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της κατάσβεσης. Οι συνθήκες είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή επικρατεί καύσωνας ενώ πνέουν δυνατοί άνεμοι που αλλάζουν συνέχεια φορά. 

Ads

image

image

image

image

image