Ο δεύτερος ύποπτος του μακελειού με το μαχαίρωμα πολιτών στον Καναδά, ο οποίος συνελήφθη αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός.

Ads

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας κάνουν λόγο για τραύματα που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του, ενώ αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν οι Αρχές σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Σακσάτσουαν, στον κεντρικό Καναδά, και κόστισαν τη ζωή σε δέκα ανθρώπους. Οι δράστες τραυμάτισαν άλλους δεκαοκτώ, οι τρεις εκ των οποίων παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση.

Τα αδέλφια Σάντερσον που φέρονται ότι πραγματοποίησαν το μακελειό στο Σασκάτσουαν, μια από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία του Καναδά.

Ads

Ο δεύτερος ύποπτος είχε κατονομαστεί ως ο Μάιλς Σάντερσον και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, συνελήφθη χθες το μεσημέρι (ώρα Καναδά) με την αστυνομία να ανακοινώνει «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια».

Γνωστός στην αστυνομία και στη δικαιοσύνη για την εμπλοκή του σε βία επεισόδια και κλοπές, ο Μάιλς Σάντερσον καταζητείτο ήδη από τον Μάιο, διότι δεν είχε τηρήσει τους όρους της απελευθέρωσής του από τη δικαιοσύνη.

Τη Δευτέρα βρέθηκε το πτώμα του αδελφού του Ντέιμιεν Σάντερσον, που φέρεται να ήταν συνεργός του. Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι και εντοπίστηκε κοντά στον τόπο των εγκλημάτων. Οι συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε τον θάνατο μένουν να εξιχνιαστούν, όμως ενδέχεται να δολοφονήθηκε από τον αδελφό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Καθώς δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται, ζητάμε από τον πληθυσμό να λαμβάνει τις αναγκαίες προφυλάξεις», επαναλάμβανε ακατάπαυστα η αστυνομία, η οποία είχε επεκτείνει την έρευνα σε ολόκληρη την επαρχία Σασκάτσουαν, αχανή αγροτική περιοχή.