Αμείωτη βαίνει η «μπαλονομαχία» στους αιθέρες του Καναδά και των ΗΠΑ, ενώ, αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο ετοιμάζεται να καταρρίψει και η Κίνα.

Ads

Tο αντικείμενο εθεάθη πάνω από την επαρχία Shandong στα ανατολικά της χώρας κι αν η πληροφορία που έδωσαν διεθνή μέσα ενημέρωσης επαληθευτεί, θα είναι η τρίτη κατάρριψη αυτής της εβδομάδας.

Η Κίνα ετοιμάζεται να καταρρίψει ένα άγνωστο αντικείμενο που εντοπίστηκε να πετά πάνω από τα ύδατα κοντά στο λιμάνι της πόλης Κινγκντάο, αναφέρει η εφημερίδα The Paper.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι οι κινεζικές αρχές έχουν ενημερώσει τους ψαράδες στην παράκτια πόλη να προσέχουν γιατί σκοπεύουν να καταρρίψουν το ύποπτο αντικείμενο.

Ads

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς κατέρριψαν τρία αερομεταφερόμενα αντικείμενα σε μεγάλο υψόμετρο αυτόν τον μήνα, συμπεριλαμβανομένου ενός που καταρρίφθηκε στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου. Η Ουάσιγκτον είπε ότι εστάλη σκόπιμα από την Κίνα για επιτήρηση. Το Πεκίνο επέμεινε ότι επρόκειτο για αβλαβή συσκευή παρακολούθησης του καιρού που εκτινάχθηκε εκτός πορείας.

Ο τελευταίος συναγερμός σήμανε πάνω από τον εναέριο χώρο του Καναδά στο Γιούκον της Αλάσκας, όπου άγνωστο αντικείμενο πετούσε σε ύψος επικίνδυνο για τα πολιτικά αεροσκάφη και πάλι στα 40.000 πόδια.