Μια 18χρονη Παλαιστίνια έπεσε νεκρή από τα πυρά του ισραηλινού στρατού κοντά σε σημείο ελέγχου στη Χεβρώνα. Το κορίτσι πέθανε από πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο αφού αιμορραγούσε στον δρόμο για 30 περίπου λεπτά. Οι στρατιώτες υποστήριξαν ότι αρνήθηκε να τους δείξει το πρόσωπό της και «προσπάθησε να επιτεθεί» σε έναν από αυτούς. 

Ads

Η Χαντίλ Χασλαμούν, όπως είναι το όνομά της, δέχτηκε συνολικά δέκα σφαίρες. Ο ισραηλινός στρατός δεν άφησε τους νοσοκόμους που έσπευσαν στο σημείο να προσεγγίσουν την έφηβη η οποία ισχυρίστηκαν ότι επιτέθηκε με μαχαίρι και ήταν «τρομοκράτισσα». 

Ωστόσο, φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο έρχονται σε αντίθεση με την καταγγελία. Τραβήχτηκαν από μέλη της οργάνωσης Youth Against Settlements (Νέοι ενάντια στους εποικισμούς) που υποστήριξαν ότι η νεαρή γυναίκα δεν έκανε καμία απολύτως προσπάθεια να επιτεθεί και κατά πάσα πιθανότητα την πυροβόλησαν επειδή αρνήθηκε να σηκώσει τη νικάμπ της.

Η 18χρονη κοπέλα μεταφέρθηκε αργότερα στο νοσοκομείο και πέθανε μέσα σε λίγες ώρες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του νοσοκομείου η Χαντίλ «ήταν βαριά τραυματισμένη και υποβλήθηκε σε χειρουργείο αμέσως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο».

Σύμφωνα με αναφορές σε τοπικά παλαιστινιακά μέσα, το κορίτσι δέχτηκε τα πυρά του ισραηλινού στρατού αφού αρνήθηκε να ανοίξει το πορτοφόλι της ή να σηκώσει τη νικάμπ της. Στη συνέχεια οι στρατιώτης την άφησαν να αιμορραγεί επί 30 λεπτά πριν αφήσουν τους νοσοκόμους να την πλησιάσουν.

«Ρίχνεις μια πέτρα; Πάρε μια σφαίρα»

Το περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Δημάρχου της Ιερουσαλήμ να κηρύξει πόλεμο εναντίον των Παλαιστινίων για ρίψη πετρών δίνοντας στην αστυνομία το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά εναντίον τους. 

Αμέσως μετά την απόφαση αυτή, η φιλοισραηλινή σελίδα 0404 News κοινοποίησε ένα βίντεο – δείτε το εδώ – ισραηλινών στρατιωτών να πυροβολούν ένα αγόρι από την Παλαιστίνη και καλούσαν τους χρήστες να το διαδώσουν. 

Το βίντεο δείχνει έναν Ισραηλινό στρατιώτη να στοχεύει ένα αγόρι που φαίνεται να σηκώνει μια πέτρα από το έδαφος και να την πετάει προς την αντίθετη, ωστόσο, κατεύθυνση. Στο βίντεο δεν φαίνεται καν αν το αγόρι πετάει την πέτρα με σκοπό να χτυπήσει κάποιον. 

Ο Ισραηλινός στρατιώτης τραβάει τη σκανδάλη. Η σφαίρα χτυπάει το αγόρι στο πόδι που ευτυχώς καταφέρνει να σηκωθεί και να φύγει κουτσαίνοντας. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στη Δυτική όχθη. 

«Ο μόνος τρόπος για να δουλέψει. Ρίχνεις μια πέτρα; Πάρε μια σφαίρα. Διαδώστε το» είναι το μήνυμα της ιστοσελίδας στο ποστ.