Λίγες ώρες μετά την απόφαση του αμερικανού Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ προκαλώντας οργή στον Αραβικό κόσμο και αντιδράσεις στη Δύση, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας.

Ads

Ειδικότερα στην ανακοίνωσε αναφέρεται πως πρόκειται για δύο ρουκέτες, οι οποίες ωστόσο δεν κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος του Ισραήλ. Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός στο Ισραήλ.

Σημειώνεται πως η απόφαση του Τραμπ έχει προκαλέσει ένα κύμα διαδηλώσεων σε Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη, Ιορδανία, Τυνησία αλλά και άλλες χώρες, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα κατά του Τραμπ και να καίνε φωτογραφίες του αμερικανού Προέδρου και των ΗΠΑ. Σημειώνεται πως η Χαμάς έχει καλέσει του Παλαιστίνιους σε νέα Ιντιφάντα.

Η απόφαση του Τραμπ έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και στη Δύση. Η ΕΕ τάχθηκε κατά της κίνησης του Αμερικανού Προέδρου ενώ διεθνή μέσα τον χαρακτηρίζουν «απρόβλεπτο», «προκλητικό» και «παντελώς ηλίθιο». 

Ads